I hjertet av Hardangervidda- NY tur

Fellestur

Fra dato
19. juli kl. 13:00
Til dato
22. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Hardangervidda, Turkatalog2020_Baseferie
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Sandhaug
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12909
Dette arrangementet er over!

Velkommen til 4-dagers aktivitets- og tur-opphold på Sandhaug - DNT Oslo og Omegns nydelige, betjente hytte.

Hytta befinner seg midt på Hardangervidda med Hårteigen som veiviser mot vest, Gaustatoppen mot sørøst og Hardangerjøkulen mot nord. Den enorme vidda lokker med bred horisont, blomsterflora og følelsen av uendelighet.

Har du lyst på en fjelltur langt inne på vidda, da er Sandhaug plassen for deg. Turmulighetene er mange, men freden, den store utsikten, alt vannet og den flotte naturen, er det aller beste ved å bo her.

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter sammen med våre trivelige og trygge turledere.

 

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte  parkeringsplassen ved Tinnhølen

Deltakere og turleder møter på parkeringsplassen ved Tinnhølen kl. 13.00 og går samlet ca 15 km til Sandhaug - via Hellehalsen

En nydelig vandring i lett terreng og frisk luft, og som gjør godt etter en lang reise. Gled dere til å komme fram til Sandhaug og til nyte en kald drikke på tunet eller i peisstua. Da har vi allerede blitt litt kjent med hverandre og kan fortsette praten og planene for de neste dagene.

Middag med utsikt er perfekt!

Dag 2 og 3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Hardangervidda byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. Vi anbefaler alle som er glad i fisking å ta med utstyr. Gøy å oppleve fisken bite på kroken og kanskje en lunsj med ferskstekt fisk er en ingrediens på turen?

Fotturmålene og rundturene er mange. Små topper, store elver, Besså turisthytte, vide daler, titusen badevann og mye mer. En kveld tar vi en kveldstur med selveste bestyreren bort til gamle Sandhaug med litt historiefortelling.

Og middag servert hver kveld på hytta. Man kan jo risikere å bli bortskjemt.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Etter en deilig avskjedsfrokost tar vi turen tilbake til Tinnhølen - denne gangen over Gjermundshaug. Lett terreng. Vi satser på å være framme ved bilene ca 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.800,-oppmøte Sandhaug, parkeringsplassen ved Tinnhølen
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turleder(e ), sengetøy, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Sandhaug og Hardangervidda er kjent for sitt gode fiske. Deltakere anbefales å ta med fiskeutstyr. Dessverre kan vi ikke låne ut utstyr i disse korona-tider, men dere er velkomne til å ta med eget. Bestyreren kan gi gode fiskeråd.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må at alle som ikke bor i samme husstand holde minst en meter avstand til hverandre, alle må vaske hender godt, ikke dele utstyr etc være gjeldende for turene. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Fellesturen anses som en smittegruppe og deler rom og spisebord.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Eidfjord og Rauhelleren 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Adkomst:

Fra øst: RV 7 opp Hallingdal, forbi Geilo og til Dyranut. Der tar dere inn til Tinnhølen. Parkeringsplass.

Se mer informasjon om adkomst på hyttas hjemmeside.

Les mer om hyttene her: Sandhaug

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

I hjertet av Hardangervidda- NY tur

Velkommen til 4-dagers aktivitets- og tur-opphold på Sandhaug - DNT Oslo og Omegns nydelige, betjente hytte. Hytta befinner seg midt på Hardangervidda med Hårteigen som veiviser mot vest, Gaustatoppen mot ...

Kontaktinformasjon: