Gode turdager i Jotunheimens forgård 60+ - NY tur

Fellestur

Fra dato
20. juli kl. 13:00
Til dato
23. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Langsua, Fjelltur, Turkatalog2020_Seniortur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Liomseter
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
12916
Dette arrangementet er over!

Velkommen til fire dagers tur-opphold i Langsua nasjonalpark, Jotunheimens forgård. Et område som byr på rike og vakre naturopplevelser.

På nydelige Liomseter Turisthytte bor vi i overgangen mellom lun fjellbjørkeskog og det åpne snaufjellet - et perekt utgangspunkt for varierte turer. Vi går dagsturer og kan nyte ettermiddagene og kveldene på tunet og i den koselige stua på hytta. Vertskapet på Liomseter tilbyr gode senger og nydelig, lokalprodusert mat. 

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter sammen med våre turledere som leder dere trygt og trivelg på ukjente stier i Langsua.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Liomester

Deltakere og turledere møter på Liomseter kl. 13.00.

Med en finfin ettermiddagstur blir vi bedre kjent med hverandre og området. Etter middag samles vi inne eller ute på tunet for litt mer informasjon om dagene og for gode samtaler og hygge.

Dag 2-3 Gode dagsturer og koselige dagsturmål

Langsua byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. En lett topptur til Suluhøgda med en utrolig utsikt utover hele Gausdal, Fjelldokka og store deler av Langsua Nasjonalpark kan være et turmål!

Så fins det mange, hyggelig åpne koier i området som er helt naturlige turmål for oss. For de som vil på en skikkelig langtur er det gode rundturer å få til her. 

Langsua er favoritt-fjellområdet for mange, og det er pga den vide utsikten du har,  fordi det er mye planter og dyr å se i området, fordi det er et vell av stier og turmål å gå og fordi DNT-hyttene ligger på rad og rekke innover i fjellet. Med fredelige Liomseter som DNTs flaggskip i Langsua er det helt naturlig å oppholde seg her i tre døgn.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi på tur - selvsagt! Hjemreise skjer ca 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.510,- oppmøte Liomseter
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, sengetøy, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 14 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.


Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer  Ta også med egen antibac/hånddesinfiseringsmiddel

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må alle som ikke bor i samme husstand holde en meter avstand til hverandre, alle må vaske hender godt, ikke dele utstyr etc. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne på DNT-turen er ett følge og vil bl.a. dele soverom (i hovedsak 4-sengsrom) og spisebord.

Kart og ruteinformasjon:
Kart Langsua Nasjonalpark Topo 3000 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Adkomst
Fra Oslo med bil via Lillehammer. Ta av mot Gausdal og videre til Verskei. Siste del går på grusvei (bomavgift) fra Hols bru. Se mer informasjon om adkomst på hyttas hjemmeside.

Les mer om hyttene her: Liomseter

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.  

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Gode turdager i Jotunheimens forgård 60+ - NY tur

Velkommen til fire dagers tur-opphold i Langsua nasjonalpark, Jotunheimens forgård. Et område som byr på rike og vakre naturopplevelser. På nydelige Liomseter Turisthytte bor vi i overgangen mellom lun fjellbjørkeskog og det åpne snaufjellet - ...

Kontaktinformasjon: