Singeltur 45-55 år i Iungsdalen, Skarvheimen - NY tur

Fellestur

Fra dato
23. juli kl. 15:00
Til dato
26. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Singeltur, Hyttetur, Fjelltur, Skarvheimen, Turkatalog2020_Singeltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Iungsdalshytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
12927
Dette arrangementet er over!

TUREN ER FULLTEGNET MED LANG VENTELISTE. STENGT FOR BOOKING. (3/7-20)

Iungsdalshytta ligger i hjertet av Skarvheimen, i en frodig dal der seterlivet setter sitt preg på miljøet og menneskene.

I fire dager skal vi utforske dette nydelige fjellterrenget og gjøre oss godt kjent med plassen og dyrene på setra.  Våre turledere sørger for at deltakerne får fine turer og hyggelige dager i Skarvheimen, og etter endte dagsturer er det en fryd og tilbringe lange sommerkvelder på tunet, på setra eller inne i peisestua på Iungsdalshytta. Det er store muligheter for at dere får servert den spennende historien om Eivind Fredlaus! 

Singelturene skiller seg fra andre fellesturer ved at det er aldersbegrensning og en viss kjønnsfordeling.

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter.

"Bo lenger! Opplev mer!"

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Tovika

Deltakere og turledere møter på parkeringplassen ved Tovika kl. 15.00. Her får vi bagasjetransport inn til hytta. Ha gjerne med en liten ekstra sekk til den korte turen til Iungsdalshytta, ca 3 km. Underveis blir vi bedre kjent med hverandre og vel framme på Iungsdalshytta rigger vi oss til på rommene.

Ute igjen gjør vi oss kjent med tunet og setra. Kanskje et bad før middag frister? Uansett; renere vann og flottere kulisser skal man lete lenge etter!

Etter middag samles vi til informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Dag 2 og 3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Med Iungsdalshytta som utgangspunkt kan vi gå en rekke fine dagsturer i området - alt fra enkle rundturer tili toppturer. Det er kort vei fra de "lune" dalene til de "karrige" toppene. 
Et fantastisk dagsturmål er turen innover Fødalen, langs Fødalsvatnet med skue over til den spektakulære Systrondfossen. 

En tur innover Iungsdalen og opp til Grevskardet og Grevskardnuten (1.555 moh) er et supert turvalg.

Kveldene nytes inne eller ute etter en god og velfortjent middag.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi gå tilbake til Tovika,, og turlederne vil gjerne ta dere med på en vakker omvei, langs sørsiden av Store Klevavatnet og ned Nykkingsgrove og Mjolga. Med lett sekk for bagasjen blir fraktet til Tovika. Hjemreise skjer ca 15.00 fra Tovika.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.735,- oppmøte parkeringsplassen Tovika
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, bagasjetransport, sengetøy og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 14 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må alle som ikke bor i samme husstand holde minst en meter avstand, vaske hender godt, ikke dele utstyr etc. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19, men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne på DNT-turen anses som et eget reisefølge og vil bl.a. dele soverom og spisebord.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Skarvheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Adkomst:
Med bil: Riksvei 7 gjennom Hallingdal, ta av fra riksveien mellom Torpo og Ål (skilting til Vats) og kjør over Leveld og Vats. Bomvei ved Bergsjøen (kortbetaling). Videre ca 21 km på grusvei til Tovika - beregn god tid.

Les mer om hytta her: Iungsdalshytta

Iungsdalshytta har en liten og hyggelig stue, en flott Steinbu ved vannet og en stor lavvo med grue (bålplass). Hytta har  soverom i forskjellige størrelser, og vår gruppe vil benytte 2-sengsrom, 6-sengsrom og det store, nyoppussede soverommet (8 senger - sovesal). Deltakerne vil få god plass på rommene og i henhold til smittevernsregler.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.  

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Singeltur 45-55 år i Iungsdalen, Skarvheimen - NY tur

TUREN ER FULLTEGNET MED LANG VENTELISTE. STENGT FOR BOOKING. (3/7-20) Iungsdalshytta ligger i hjertet av Skarvheimen, i en frodig dal der seterlivet setter sitt preg på miljøet og menneskene. I ...

Kontaktinformasjon: