Turslipp i Breheimen - Nørdstedalseter - NY tur

Fellestur

Fra dato
30. juli kl. 15:00
Til dato
2. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Breheimen, Turkatalog2020_Baseferie
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Nørdstedalseter
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12931
Dette arrangementet er over!

Nørdstedalseter åpner dørene og byr på flott tur-terreng rett utenfor døra, og nydelig oppvartning inne.

Våre turledere tar dere med på sykkeltur, stølsvandring, topptur, badetur, kveldstur og mye mer. Vi rekker mye på tre døgn - et realt turslipp!

Nørdstedalseter ligger nydelig plassert midt i Breheimen og er et godt utgangspunkt både for den som vil rusle kortere turer i det vakre nærmiljøet, og for den som vil ut på litt lengre og krevende turer.

Vi vet at dagene ute på tur fylles med spennende opplevelser og at oppholdet på Nørdstedalseter blir et minne for livet. Dette er en plass man kan bo på lenge og virkelig bli kjent med Breheimens uante turmuligheter.

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter. 

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Nørdstedalsæter

Deltakere og turledere møter på Nørdstedalsæter kl. 15.00. Bilveien opp fra Fortun til Nørdstedalseter er bratt, svingete og meget spektakulær. En opplevelse helt utenom det vanlige.

Vel framme blir deltakere innlosjert på rom og vi tar en liten bli-kjent-tur før middag.

Etter middag blir det noe informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Kvelden benytter vi ute på tunet, i stua eller i lavvoen.

Dag 2 og 3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Brheimen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker.  Og en av dagene sykler vi fra Nørdstedalseter og ned den ville og vakre dalen til Fortun, for deretter å få følge med historieforteller på stølsturen opp til hytta igjen. En lang, flott og variert dag venter dere.

Middalsnosi (1.694 moh) og Liabrekulen (1.910 moh) er to av toppene som lokker på oss. Kanskje velger vi oss Liabrekulen en av disse dagene. Turen til Liabrekulen er nydelig i seg selv, og man må ikke gå til topps for å få en fantastisk tur på denne t-merkede ruten.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Før vi reiser hjem denne dagen, rekker vi en liten tur. Og har vi ikke vært oppom Middalsnosi, er dette en perfekt avslutningstur. Vi satser på hjemreise ca 14.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.910,- fra/til Nærdstedalsæter
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, sykler, stølstur, sengetøy og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.


Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB!  Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet vil regler som å holde avstand til hverandre, vaske hender godt, ikke dele utstyr etc være gjeldende for turene. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

DNT-turen er ett følge og deler soverom og spisebord.

Kart og ruteinformasjon:
Kart Breheimen Nasjonalpark Topo 3000 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Adkomst:
Med bil fra øst kan man kjøre over Sognefjellet og ned til Fortun. Der tar man til høyre og kjører innerst inn i Fortunsdalen. Deretter stiger det til værs i svinger og etterhvert spennende utsikt.

For de av dere som reiser kollektivt, er det mulig å  bestille transport fra Fortun. Ta direkte kontakt med hytta.

Les mer om hyttene her: Nørdstedalsæter

DNT-turen er så heldig å få benytte de koselige sovesalene for seg selv. De er lyse, har god plass, og skillevegg ved hodene. Her ligger man i annenhver seng i henhold til smittevernsreglene.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.  

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Turslipp i Breheimen - Nørdstedalseter - NY tur

Nørdstedalseter åpner dørene og byr på flott tur-terreng rett utenfor døra, og nydelig oppvartning inne. Våre turledere tar dere med på sykkeltur, stølsvandring, topptur, badetur, kveldstur og mye mer. Vi ...