Villmarksidyll i Femundsmarka - 39-59 år - NY tur

Fellestur

Fra dato
21. juli kl. 13:30
Til dato
24. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
12940
Dette arrangementet er over!

Svukuriset er en nydelg plass å bo, midt i selveste Femundsmarka. Nå inviterer vi til flotte turdager blant forvridde bjørketrær, blinkende vann og på deilige stier.

Svukuriset er DNTs fjellgård som oser av historie og vakre omgivelser. Her kan man fint bo i flere dager og bruke dagene på tur og aktivitet og kveldene til spill og kos på tunet eller inne i stua.

Turledere tar med deltakerne på dagsturer, og kanskje blir det en quiz på kvelden. Bli med til fjells og nyt god plass, nydelig bevertning ved bordene, skinnende ren hytte, og et turområde som som er kjent for å være villmarka over alle villmarker.

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter. 

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Elgå, Femunden 

Deltakere og turleder møter på Elgå kl.13.30.  Vi tar båt kl. 14.00 fra Elgå til Revlingen og vandrer opp til vår nydelig base for de neste tre dagene, Svukuriset.

Vi innlosjerer oss og rekker en bli-kjent-tur i området før middag.
Etter middag blir det litt informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Dag 2 Revlingsjøene og Store Svuku (1.421 moh)
Frokosten inntas på fjellgården og vi kan glede oss til en nydelig tur sør-østover til Revlingsjøen. Her gir vi selvsagt alle tid til å ta et bad. Renere vann skal man lete lenge etter! For de som ønsker kan vi forlenge turen opp til Forbogen, som gir utsikt rett over til Sverige.

Vel tilbake venter en velfortjent middag.

Store Svuku ligger og venter på oss hver dag, men kanskje denne kvelden passer perfekt å bestige dette smykket av en topp. Solnedgangstur er en ypperlig mulighet om været vil.

Tunet på Svukuriset er innbydende, så kanskje det er mer fristende og ta seg en leskedrikk der enn å dra på topptur. Valget er ditt!

Dag 3. Båt på Femunden til Haugen gård, til fots til Svukuriset, ca 10 km
Etter en god og lang frokost, rusler vi ned til brygga ved Revlingen og tar båten til Haugen. Vi starter å gå fra Haugen ca 14, når båten legger til kai, og går over Falkfangerhøgda tilbake til Svukuriset.

Gled dere til en fantastisk tur med utsyn utover hele Femundsmarka.

Kvelden venter nok en gang med mat og hygge ute eller inne.

Dag 4: Fottur og hjemreise.
Etter en deilig frokost tar vi beina fatt og går over Gråvola tilbake til Elgå, ca  km. Turen byr på finfin utsikt og en avslutning gjennom en herlig furuskog før vi ender opp på Elgå. Vi tar farvel med hverandre ca 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.996,- oppmøte Elgå
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, sengetøy, båtturer og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må alle som ikke bor i samme husstand holde minst en meter avstand til hverandre, vaske hender godt, ikke dele utstyr etc. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

DNT-gruppa er i følge og vil dele soverom og spisebord.

Kart og ruteinformasjon:
Kart  Elgå 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Adkomst:
Det enkleste er: Med bil fra Oslo og Omegn: Kjør E6 nordover til Kolomoen og ta av mot Elverum. Kjør videre forbi Trysil, Drevsjø og Elgå. Godt skiltet.

Med offentlig transport er det enkleste tog til Røros, buss til Synnervika (nord i Femunden) og båt til Revlingen, men det krever nøye planlegging og tid. Se hvordan du kommer deg til Elgå på Entur.no  Anbefaler opphold på Røros før eller etter DNT-turen.

Les mer om hytta her: Svukuriset

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Villmarksidyll i Femundsmarka - 39-59 år - NY tur

Svukuriset er en nydelg plass å bo, midt i selveste Femundsmarka. Nå inviterer vi til flotte turdager blant forvridde bjørketrær, blinkende vann og på deilige stier. Svukuriset er DNTs fjellgård ...

Kontaktinformasjon: