DNT ung Aurlandsdalen (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
6. juli kl. 13:45
Til dato
10. juli kl. 13:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Sommer, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Aurlandsdalen Turisthytte
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Lillehammer-Rondane, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12937
Dette arrangementet er over!

På denne turen byr DNT ung Oslo på utforskning av Aurlandsdalen og toppene rundt.

Program

Vi skal bo fire døgn på Aurlandsdalen Turisthytte og nyte fjellivet i en av Norges mektigste og villeste daler. Selve Aurlandsdalen Turisthytte er noe for seg selv, og vertskapet gleder seg til å få gjester som kan nyte noen dager i denne vakre fjelldalen. Turlederne vil ta dere med på varierte dagsturer i lengde og høydemeter, og på kvelden er det mulighet for en quiz eller andre sosiale aktiviteter. Bli med til fjells og nyt god plass, nydelig bevertning ved bordene, skinnende rene hytter, og et turområde som strutter av stolthet over å få besøk.

Dag 1 - Oppmøte Aurlandsdalen Turisthytte (819)

Turleder og deltagere møtes ved inngangen til hytta kl. 13:45. Deretter følger innsjekk og en kort velkomst. Vi rekker en liten tur før middag, så vær forberedt med lettpakket sekk og turtøyet på. Husk snacks og vann.

Underveis vil vi ha anledning til å bedre kjent, og vi tar oss tid til utfyllende informasjon om smittevern.

DNT oppfordrer til å benytte egen bil av smittevernhensyn. Det er også mulig å reise med kollektivtransport, f.eks tog fra Oslo S, linje 41 mot Bergen med avgang 08:25 som ankommer Ål stasjon kl 11:32. Fra Ål kan du ta buss: linje 490 går kl 12:00 og ankommer Østerbø 13:30. Derfra er det ca 15 min gange inn til hytta. NB! Tog/buss er ikke inkludert i prisen, så dere som velger å komme dere til Aurlandsdalen kollektivt må huske å kjøpe billett. Felles transport til Venabu er inkludert i prisen.

Dag 2-4: Flotte dagsturer

Aurlandsdalen byr på mange flotte dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter vær og forhold. En tur helt ned dalen er klart et mål, men også de omkringliggende fjellene vil vi forsøke å erobre.

Blant potensielle turmål er Børafjellet (1.357 moh), Skaimsdalsnuten (1.438 moh), Finndalsnuten (1.497 moh) og Kleivafjellet (1.417 moh).

Vel tilbake fra turerene nyter vi middag og kveldsstemningen på tunet eller inne i peisstua.

Dag 5: Fottur og hjemreise

Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi på tur - selvsagt! Avslutning rundt 13.30. Ved mulighet oppfordrer vi til å kjøre i egen bil.
De som reiser kollektivt kan alternativt velge å avslutte turen kl 09:00 for en raskere hjemreise. For reiseruter se her. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Generell informasjon:

Pris: Kr 2490,- per person
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-. Bli medlem i DNT!

Turpakken inkluderer: turlederkostnader, overnatting m/sengetøy på Aurlandsdalen Turisthytte 4 netter (sovesal) med fullpensjon (frokost, matpakke/termos, middag). Første dag kun middag, siste dag frokost og matpakke/termos. 

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 + 2 turledere

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  Krevende.

Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer.

Deltakerne får sengetøy på hytta.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for aktiviteter og for hyttene, som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber alle om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på aktivitet. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Aurlandsdalen 1:50 000. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hytta her: Aurlandsdalen Turisthytte

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

 

DNT ung Aurlandsdalen (19-30 år)

På denne turen byr DNT ung Oslo på utforskning av Aurlandsdalen og toppene rundt. Program Vi skal bo fire døgn på Aurlandsdalen Turisthytte og nyte fjellivet i en av Norges mektigste ...

Kontaktinformasjon: