Toppturer fra foten av Glittertind (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
15. juli kl. 14:00
Til dato
18. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Sommer, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Glitterheim
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Lillehammer-Rondane, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12939
Dette arrangementet er over!

Velkommen til fire dager med aktiviteter og flotte toppturer på Glitterheim.

Glitterheim er en svært populær DNT hytte - midt i “smørøyet” av Jotunheimen nasjonalpark. Dette er et supert utgangspunkt for en rekke, fine dagsturer. Alt fra enkle turer til mer krevende toppturer. De hyggelige bestyrerne, Tone og Knut Vole, passer godt på alle, og serverer god, lokal mat. Bli med til fjells og opplev et av Norges flotteste fjellområder som oser av historie og store bragder.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Veodalen og innover til Glitterheim (1.386 moh, 7km)

Deltakere og turleder møter på parkeringsplassen i Veodalen kl. 14.00. Samlet går vi  inn til Glitterheim på god grusvei med utsikt innover i Jotunheimen og opp til Glittertind.

Vel framme blir det presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hytta.

Dag 2-3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Jotunheimen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. Tur til Glittertind (2.459 moh), Norges nest høyeste topp, er en selvfølge, med flott utsikt mot Galdhøpiggenmassivet med Smørsabbtindene og Hurruane i bakgrunnen. Det er også mange andre fine turer i området, til blant annet Glitterundhøe (2.087 moh) og Ryggjehøe (2.142 moh) med nydelig utsikt ut til Veobre-massivet, og topptur til Nautgardstind (2.258 moh), den høyeste toppen i det østerlige fjellmassivet i Jotunheimen.

Kvelden nyter vi på tunet, eller ved elva med kveldsbad for de som ønsker det. Kanskje tar vi også en kanotur på Veo. Mulighetene er mange.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi på tur - selvsagt!  På vei ned igjen til bommen har vi muligheten til å ta en fin omvei om Smådalshøe, som gir fantastisk utsikt. 

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

Pris: 
Kr 2 190,- oppmøte Glitterheim parkeringsplass i Veodalen
Ikke-medlemstillegg kr 400,-. Bli medlem i DNT!

Turpakken inkluderer: turlederkostnader, overnatting m/sengetøy på Glitterheim 3 netter (sovesal) med fullpensjon (frokost, matpakke/termos, middag), med unntak av : første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 + 2 turledere

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  Krevende.

Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer.

Deltakerne får sengetøy på hytta.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for aktiviteter og for hyttene, som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber alle om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på aktivitet. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hytta her: Glitterheim

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: info@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Toppturer fra foten av Glittertind (19-30 år)

Velkommen til fire dager med aktiviteter og flotte toppturer på Glitterheim. Glitterheim er en svært populær DNT hytte - midt i “smørøyet” av Jotunheimen nasjonalpark. Dette er et supert utgangspunkt ...

Kontaktinformasjon: