DNT ungs introklubb (12-16 år)

Fellestur

Fra dato
6. september kl. 10:00
Til dato
25. oktober
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tur, Padling, Klatring, Turmat, Dntung, Orientering
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turkode
12957
Dette arrangementet er over!

DNT ungs introklubb (12-16 år) – Friluftsopplevelser for unge nybegynnere

Finnes det noe bedre enn å være ute og drive med friluftsliv sammen med en hyggelig gjeng? Gjennom 4 turer i løpet av høsten vil du bli kjent med nye venner mens du lærer mye nytt og spennende på tur med DNT ung Oslo! DNT ungs introklubb er et sosialt, lærerikt og utfordrende program som gir deltakerne en innføring i flere aspekter ved friluftsliv gjennom en sesong. Vi blir en fast gjeng som drar på tur annenhver helg for å drive med ulike aktiviteter som fottur, klatring, padling, orientering, mat på primus og uteovernatting! På introklubben skal vi ha det gøy mens man lærer mer og mer om friluftsliv, og avslutte høsten med en natt under åpen himmel i Nordmarkas høstfarger. Dette er en god mulighet til å bli kjent med mange andre friluftsinteresserte jevnaldrende, samtidig som du får et innblikk i DNT ung Oslo sitt varierte tilbud for deg som er ungdom.

Bli med da vel!

 

Vi møtes kl 10 annenhver søndag, i nærheten av dagens turområde.

 

Program

6. September – Padledag

Vi møtes ved Frognerseteren t-bane stasjon kl 10.00. Der bruker litt tid på å bli litt kjent med hverandre, før vi får en herlig tur på ca 7km til Kobberhaughytta. Vel fremme gjør vi klar kanoene og spiser lunsj.

Den første dagen vår sammen bruker vi på å padle og bade i Kobberhaugtjernet, fokus blir på å ha det gøy og bli kjent med hverandre. Vi skal oppleve skog og mark, og turlederne har gjort klart noen aktiviteter som vi kan holde på med, før vi går tilbake til Frognerseteren slik at vi er der i god tid til å avslutte dagen kl 16. Vi er ute hele dagen, så pass på å ha med klær etter vær og en god matpakke.

 

20. September – Klatring

I dag skal vi klatre! Utendørsklatring er en utfordrende, spennende og gøy aktivitet som passer for alle. Kanskje vi begynner dagen med litt buldring før vi finner frem tau og seler?

Vi møtes ved utfartsparkeringen på Oppsal kl 10.00 før vi går innover marka til Hauktjern via buldresteiner. Her er det også bademuligheter! På denne turen får vi utdelt klatreutstyr som vi bærer med oss, og vi har også med en frivillig klatreinstruktør som kan hjelpe oss i gang. Du trenger ikke å ha klatret før for å ha det gøy, det er nå du har muligheten til å prøve første gang! Mens vi klatrer fyrer vi også bål og turlederne kan komme med tips om hvordan sanke ved og fyre et godt bål. Turen avsluttes på Oppsal kl 16. Vi er ute hele dagen, så pass på å ha med klær etter vær og en god matpakke.

 

11. Oktober – Orientering og mat på primus

Vi møtes ved Skar bussholdeplass kl 10.00. I dag skal vi bli gode på kart og kompass og ha fokus på god mat på tur! Vi arrangerer en kokkekamp hvor det er om å gjøre å lage den mest spennende retten på primus med utvalgte ingredienser. Turlederne har med kart, kompass og primus til alle, og kommer med tips og triks om utemat. Vi planlegger også å ha noen orienteringsleker for å bli godt kjent med kartet. Dette er god forberedelse til neste tur hvor vi skal overnatte under åpen himmel! Turen avsluttes på Skar kl 16. Vi er ute hele dagen, så pass på å ha med klær etter vær og en god matpakke.

 

24.-25. Oktober – Uteovernatting

Har du noen gang lurt på hvordan man kan lage en egen bolig i skogen? I dag har du muligheten til å lære hvordan! Denne helgen skal vi prøve å sove ute under åpen himmel! Nå har vi muligheten til å bruke alt vi har lært i løpet av høsten til å ha en god friluftsnatt. Vi møtes på Skar kl 10.00 på lørdag og bruker det meste av dagen til å gå en god tur i Nordmarka. Vi er fremme ved leirplass i god tid, slik at vi kan bruke ettermiddagen på å rigge til en plass å sove. Her er det opp til oss om vi vil bruke gapahuk, hengekøye, telt, eller selvlagd enkeltmannsbolig av granbar og stokker! Vi lager middag på bål på kvelden, og prøver ut alle triksene for å holde seg varm i løpet av natta.

På søndag blir vi forhåpentligvis vekket av fuglekvitring og solstråler, og spiser frokost sammen rundt morgenbålet. I dag har vi god tid på å pakke sammen og gå en tur i marka før vi har en verdig avslutning på en fantastisk høst sammen! Turen avsluttes ved Sognsvann kl 14.

 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Generell informasjon

Pris
Kr 500,- (kun alle fem dager). Prisen inkluderer aktivitets- og turlederkostnader 5 dager, middag og overnatting dag 4. 
Ikke-medlemstillegg: kr 400,-. Bli medlem i DNT
MERK! Deltakerne må betale eventuelle kollektivreiser selv. Alt er innenfor sone 1 og dekkes av månedskort.

Maks antall deltakere: 16 + 4 turledere.

Aktivitetsledere/Turledere

Vi håndplukker lederne som skal være med på DNT ungs introklubb. Det vil være en fast turlederpruppe, hvor alle har solid erfaring med friluftsliv og er vant til å ha ansvar for og aktivisere barn og unge på tur. Alle har også fremvist politiattest. Turlederne har et felles ansvar for at program og aktiviteter justeres etter deltakernes ferdighetsnivå og behov, og at alle som er med får en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med DNTs verdier.

Utstyr og bekledning
Normal bekledning for en dagstur i Marka anbefales. En liten sekk med vann, matpakke og passende tøy for dagen + skift er lurt. Det bør holde med en sekk på 20-30 liter. Alt spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io

Kart og ruteinformasjon

Turkart Nordmarka Sommer 1:50 000 og Østmarka 1:25 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i våre Tursenter eller i vår nettbutikk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår generelle vilkår fellesturer".

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursenter dersom du har spørsmål om turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: info@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer og aktiviteter forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/