Lang nattevandring fra Hakadal til Oslo

Fellestur

Fra dato
30. oktober kl. 18:40
Til dato
31. oktober kl. 07:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Langtur, Nattinaturen
Arrangører
Vandregruppa, Bærum Turlag , DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Er du klar for en utfording i den flotte høstnatta? Fra Elnes i Hakadal til Ammerud er det rundt 30 km. Med hodelykter vil dette bli en uforglemmelig opplevelse fra fredag kveld til lørdag morgen. Kanskje dukker fullmånen opp bak trærne denne natta?

Rute: Vi starter ved Elnes i Hakadal idet dagslyset forsvinner. Vi går forbi gården Bakken, videre til Trehørningen gård, forbi Gørja og Gørjahytta, langsmed Kalvsjøen, forbi Finntjern i nærheten av Tømte gård ned til Movatn stasjon  der vi krysser toglinja.

Vi går deretter oppover mot Sinober og Fjellvang, forbi Nydalshytta og videre til Lilloseter før vi ender opp på Ammerud når dagslyset kommer tilbake.

Turlengde: Turen er på rett under tre mil og vi går på både vei og sti. Vi vil bruke rundt 11 timer inkludert 3 pauser og dette krever at du både har lyst på- og er forberedt for en langtur med sekk. Turen er merket som ekstra krevende på grunn av lengden og passer for deg som er i svært god form og har god turerfaring.

Ta kontakt med turleder dersom du lurer på noe.

Utstyr: Vi trenger godt tøy på både føtter og på kroppen. Det kan være både vått, kjølig og glatt på denne årstiden- gamasjer er fine å ha. Hodelykt må medbringes og gjerne ekstra batterier for en lang natt ute. Hodelykter har ulik batterilevetid, sjekk din egen hodelykt ved å se hvor mange timer den kan stå på før den går i svart. 

Fest gjerne et refleksbånd på toppen av sekken og et annet på armen din. Da finner vi igjen begge deler når vi har stoppet ;-)

Ekstra tøy til pauser samt ekstra sokker er bra å ha.

Godt med mat og drikke må medbringes da det ikke er nattservering underveis. 

Transport: Buss 390 går fra Oslo bussterminal kl 18.40 og bruker 1 time. Vi går av på holdeplassen ved Elnes. Retur med bane fra Ammerud eller Grorud lørdag morgen ca kl 0700. Vi har lagt opp turen slik at vi unngår å bruke offentlig transport i tidsrom med høy belastning og vi viser til myndighetens regler for bruk av ansiktsmaske.

Påmelding: Turen krever påmelding via den røde knappen. Alle påmeldte vil få mer informasjon om turen en uke før turen. Det er viktig å fullføre hele påmeldingsprosedyren og til slutt skal du bekrefte informasjonen du har lagt inn. Da vil du få en bekreftelse på e-post. Hvis du ikke mottar e-post har du enten ikke fullført påmeldingen og bekreftet, eller e-posten ligger i ditt 'søppelfilter'. Sjekk dette dersom du mangler bekreftelsen.

Coronaregler: Nye Coronaregler i Oslo 29/11

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Mer om coronatiltak kan leses under.

På grunn av koronasituasjonen er det nødvendig med påmelding. Deltakere som ikke er påmeldt, kan bli avvist dersom turen er fulltegnet.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:
På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. 

 

Lang nattevandring fra Hakadal til Oslo

Er du klar for en utfording i den flotte høstnatta? Fra Elnes i Hakadal til Ammerud er det rundt 30 km. Med hodelykter vil dette bli en uforglemmelig opplevelse fra fredag ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jan Eldegard Hjelle
  • Toril Bergflødt Olsen