Vintersamling for sommerturledere

15. februar 2021
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , Fondsbu
Jotunheimen (se kart)

Ved hjelp av frivillige kursholdere har vi laget en vintersamling for DNT ung Oslos sommerturledere. Samlingen er for er deg som ønsker å være medturleder på vinterturer og som kanskje senere vil utdanne deg til vinterturleder. Samlingen har som hensikt å gi deltakerne bedre innsikt i de viktigste elementene turleder 2 bør kunne for å være en støtte og diskusjonspartner for hovedturleder.

Sted: Fondsbu

Oppmøte: Tyin kl. kommer
Turslutt: Tyin kl: kommer

Fokusområder vil være:

• Vinterorientering (hvilke utfordringer har vi i forhold til sommerfjellet)
  • Nedkjøling og kuldeskader (hvordan forebygge og hvordan behandle)
  • Nød - bivuakk (hvilke alternativer har vi for å skjerme oss mot været)
  • Rasfarlig terreng (hjelpemidler for å unngå)
  • Forventninger til turleder 2
  • Riktig utstyr og innholdet i turledersekken

Dette gjennomføres som forelesninger, diskusjoner, erfaringsutveksling og praktisk trening ute på tur. Vi skal ikke ligge ute i snøhule, men det kan hende vi er ute på ski etter det er mørkt.

Målet for oss som kursledere er at dere skal utvikle dere videre som turledere samtidig som vi skal ha det hyggelig.

Eventuelle spørsmål kan stilles til: David Møller (david.o.moller@gmail.com) (om innhold) eller frivillig@dntoslo.no (om det praktiske)

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 2.000- fra/til Tyin (overnattingen sponses av DNT Oslo og Omeng)
Ikke-medlemstillegg kr. 1000,-.
Prisen inkluderer: Overnatting, instruktør, beltebil, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Gradering: rød

Krav til utstyr:
Fjellski nordisk (ikke alpint), sovepose, spade, søkestang og liggeunderlag. Se ellers pakkelistene vinter og turlederhåndboka.
Det er viktig at hver dag vi er på tur skal sekken være pakket som om dere er turledere som går med en gruppe fra hytte til hytte vinterstid (kan legge igjen penklær/innesko på Fondsbu).

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000.
Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Vilkår for deltakelse på fellesturer eller kurs:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Smittevernstiltak på aktivitet
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for deltakelse på aktivitet er det viktig å være forberedt på. Blant annet at alle som ikke bor i samme husstand må holde minst en meter avstand, vaske hender godt, ikke dele utstyr etc være gjeldende for aktivitet. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre kursledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en aktivitet som ikke i hovedsak er preget av Covid 19, men av tur- og kursopplevelser i en romslig og sikker atmosfære.

Kursdeltakerne må:
- Være uten symptomer på Covid -19 smitte
- Utøve god håndhygiene
- Holde avstand til øvrige kursdeltakere

Kurset har plass til 10 deltakere

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Kurset er gjort mulig ved hjelp av støtte fra Frifond

Vintersamling for sommerturledere