Vinterfotokurs for entusiaster og viderekomne // Gjendesheim

Kurs, Temakurs, Foto, Fotokurs
Gjendesheim, DNT Oslo og Omegn
Jotunheimen (se kart)

«Ta fotograferingen et steg videre»

Jo Stenersen er en av de ledende natur- og friluftslivsfotografene i Skandinavia. Nå inviterer han til vinterfotokurs for entusiaster og viderekomne i Jotunheimen! Kurset holdes på og rundt Gjendesheim på Valdresflye - et utrolig flott område å ta bilder i!

På fotokurset som går over to dager i vakre og fotogene omgivelser ved Gjendesheim vil du lære mange av de viderekomne teknikker og arbeidsmåter innen naturfotografering som "proffene" bruker. Du vil enkelt og lettfattelig lære å ta fotograferingen et steg videre og utvikle deg som fotograf. I tillegg vil du lære ting som bracketing, stitching av flere bilder sammen til panorama, dobbelteksponering, kreativ bruk av lang lukkertid samt flere andre arbeidsmetoder for bedre bilder samt filterbruk etc. I og med at kurset går på vinteren vil det også være fokus på kamerabruk i den kalde årstiden. Hvis været tillater vil vi også forsøke oss på nattfotografering.

Kurset passer for alle naturinteresserte fra 16 år og oppover som kan grunnleggende manuell betjening av kameraet og har en viss erfaring med naturfotografering og -redigering.

Det er fotogleden og ikke utstyret som står i fokus når Jo Stenersen lærer deg hvordan du skal slutte å knipse og begynne å fotografere!

Ankomstdag:

Kl 19:00 Foredrag: «En reise i bilder»
Jo Stenersen holder et 2 timers inspirasjonsforedrag hvor han viser en del av sine beste bilder ledsaget av historien bak bildet, fototips og vittig viten.

Kursdag 1:
Dagtid:
- Teori og praktisk fotografering.
Kveld:
Foredrag: «Arbeidsflyt som fotograf»
Jo Stenersen holder et foredrag hvor han forteller hvordan han arbeider i felt og hvordan han jobber med bildene etter at de er tatt.
Evt nattfotografering.

Kursdag 2:
Dagtid:
-Teori og praktisk fotografering

Husk nok minnekort, stativ og fulle batterier pluss et ekstra batteri eller to - disse tappes fort i kulde.
Ta med filtre (ND, Polafilter etc).
Ta med pc/ mac med Lightroom Classic og helst også Photoshop installert.

ALLE DELTAKERE SKAL TIL ENHVER TID HA HÅNDRENS TILGJENGELIG SÅ TA MED DETTE!
Vi vil sørge for å ha dette tilgjengelig der vi er samlet innendørs.

PRIS:

2.500 kr/ pers
(Overnatting og måltider kommer i tillegg og må bestilles separat - se nedenfor)
Minimum 8 og maksimum 15 deltakere.

PÅMELDING OG OVERNATTING:
Bindende påmelding innen 1. februar 2021 til jo-sten@online.no
Oppgi bostedadresse og telefonnummer ved påmelding.
Overnatting (halvpensjon med middag og frokost) bestilles av den enkelte deltaker på Gjendesheim: https://gjendesheim.dnt.no/bestilling/
(oppgi "FOTOKURS" i emnefelt når du bestiller)

FAQ:
*Hvem passer kurset for?
Alle foto- og friluftsinteresserte over 16 år som behersker grunnleggende manuell kamerakontroll.
*Må jeg ha speilrefleks- eller systemkamera?
Ja, det bør du ha for å få fullt utbytte av kurset.
*Må jeg kunne noe om fotografering fra før?
Ja, du må kunne grunnleggende manuell kamerakontroll og helst litt til redigering i Lightroom
*Må jeg være i god fysisk form?
Nei, men kondis som holder til en normal rolig fjelltur bør du ha.
Husk varme klær og sko!

Spørsmål rundt kurset rettes til:
jo-sten@online.no / tlf 462 97 765

FOTOGRAF OG KURSLEDER JO STENERSEN
Over de siste årene har Jo Stenersen etablert seg som en av de ledende natur- og friluftslivsfotografene i Skandinavia, men hans tjenester er også ettertraktet av store verdensdekkende merkevarer.

Jo Stenersen er en profesjonell natur-/friluftsfotograf og -journalist fra Hernes i Elverum. Han er født i 1972 og oppvokst i Østerdalen.
I tillegg til å fotografere holder han også kurs, workshops og foredrag om fotografering både i inn- og utland.
Han brukes også jevnlig som intern kursholder hos aktører i friluftslivsbransjen.

Stenersen har tatt bilder på oppdrag for DNT, Garmin, Devold, Swarovski Optik, Vorn Equipment, KKC of Norway, Real Turmat, Casström og Arctic Trucks for å nevne noen. I tillegg har han levert natur- og dyrebilder til solide aktører som Fjällräven USA, Pinewood, Inatur og Statskog med flere.
Hans bilder er også publisert i mange magasiner i inn- og utland og han jobber også som journalist, utstyrstester og fotograf for ulike friluftsblader.
Her i landet har han også hatt bilder og video publisert i bla Dagbladet, Dagens Næringsliv, Finansavisen, Nationen, TV2 m.fl.

Stenersen har en bred og variert erfaring med fotografering og friluftsliv til alle årstider fra kyst til høyfjell. Stor kunnskap om natur og dyreliv kombinert med hans glede av å dele dette med andre gjør ham til en ettertraktet kurs- og foredragsholder for alle som vil ta bedre natur- og friluftsbilder.
Hans mantra er at naturfotografering skal bringe glede - uansett ambisjonsnivå - og at utstyret kun er et redskap. Det er mennesket bak kameraet som skaper bildet og som er det viktigste for et godt resultat.

Stenersen er ikke redd for å fortelle om de feil han har lært av, slik at andre skal slippe å gjøre de samme tabbene som han selv har gjort.
Alt dette formidles på en lettbent og lettforståelig måte!

Eksempler på Jo Stenersens arbeid kan sees her
Instagram: @Stenersenoutdoors
Facebook: @Stenersenoutdoors
Hjemmeside: www.stenersenoutdoors.com