Besseggen vintertur med kjentmann

Fellestur

Dato
5. mars kl. 08:30 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Besseggen, Jotunheimen
Arrangører
Gjendesheim, Aktiviteter betjente DNT OO hytter
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Lyst til å utforske noen av Jotunheimens flotte skitopper? Bli med vår kjentmann Steinar Lauritzen på en opplevelsesrik opptur fra Gjendesheim i vinter!

Kjentmannsturene går fra Gjendesheim og er ikke altfor krevende toppturer - og denne gang er turmålet selveste Besseggen (1743 moh)!

Skituren går fra Gjendesheim opp langs traseen der turstien kommer ned om sommeren. Så runder vi Veslefjellet på utsiden slik at vi kommer ut på Bessvatnet. Vi går så fem kilometer over Bessvatnet til vi kommer til Bandet i foten av Besseggen. Her fester vi skiene på sekken, og går opp selveste Besseggen på vinterføre!

Turen ned fra toppen av Veslefjellet er på hele 800 høydemeter, og byr på herlig skikjøring så sant snøforholdene er stabile.

Kjentmannsturen er ikke en guidet tur eller kurs, men en trivelig, trygg og sosial tur i følge med den drevne skikjøreren Steinar Lauritzen. Han viser vei og bidrar til at gruppa får en opplevelse som går rett inn i minneboka.

Alle turene kan gjennomføres på fjellski eller randonnée, og det er en forutsetning at du har en viss erfaring med bruk av slikt skiutstyr fra før. For alles sikkerhet må samtlige deltakere minimum ha sender-mottaker-utstyr, dette kan også leies på Gjendesheim. Vi leier også ut skiutstyr.

OPPLEGGET:
Torsdag: Oppmøte i peisestua kl. 21:00, etter middag, for gjennomgang og planlegging av turen som går påfølgende dag.

Fredag: Vi spiser frokost og smører oss en stor og god nistepakke, før vi drar i retning turmålet kl. 09:00 Etter turen er det middag ved langbordet på Gjendesheim.

Lørdag: Frokost og hjemreise

Pris: 700,- per pers + opphold (900,- hvis ikke medlem)

Påmelding og bestilling av tur, opphold og måltider: https://gjendesheim.dnt.no/bestilling/

Krav:

  •  Erfaring med fjellski eller randonnée fra tidligere
  •  Sender-mottaker-utstyr (kan også leies på Gjendesheim)
  •  Ryggsekk med feste for ski

Har du ikke skiutstyr, kan komplett randonnéeutstyr og fjellski med feller leies på Gjendesheim.

Kjentmannsturene er kun et tilbud for Gjendesheim sine gjester.

Besseggen vintertur med kjentmann

Lyst til å utforske noen av Jotunheimens flotte skitopper? Bli med vår kjentmann Steinar Lauritzen på en opplevelsesrik opptur fra Gjendesheim i vinter! Kjentmannsturene går fra Gjendesheim og er ikke altfor ...

Kontaktinformasjon: