Toppturhelg Jotunheimen // Heimdalshøe & flere med kjentmann // Fullt!

Fellestur

Fra dato
5. mars kl. 21:00
Til dato
7. mars kl. 13:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Besseggen, Jotunheimen, Randonee
Arrangører
Gjendesheim, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til et lettgått og storslått høyfjellseventyr i Jotunheimen i vinter - i selskap med trivelig og vinterfjellvant kjentmann fra Gjendesheim!

Turen er fullbooket!

Storslåtte og svært snøsikre Heimdalshøe (1843 moh) er en litt gjemt toppturperle på motsatt side av elva Sjoa fra Gjendesheim. Utsikten fra toppen er enestående, skikjøringa ned igjen enkel og variert - og best av alt: Heimdalshøe krever ikke mye erfaring eller lårmuskler.

Video av toppturen ser du her: https://www.facebook.com/watch/?v=183136396353081

Turen opp byr riktignok på en del stigning, men er svært lettgått og motiverende - ettersom utsikten tiltar i takt med høydemeterne. Etter hvert får man en utrolig flott utsikt innover Jotunheimen, så vi tar oss god tid, snur oss og nyter panoarmaet på vei opp.

Vårskieventyret starter med en kort gjennomgang av tur, utstyr og annen info på Gjendesheim fredag kveld etter middag.

LØRDAG:
Vi samkjører en svipptur fra Gjendesheim rett etter frokost. Skiene spenner vi på oss snaut 1000 meter over havet nær Besseggen Fjellpark (Maurvangen). Alle typer ski med stålkanter fungerer fint på denne turen, men med tanke på artig utforkjøring er randonnée eller telemarkski å foretrekke framfor BC-utstyr. Det forutsettes at du har en viss erfaring med bruk av utstyret fra før. For sikkerheten sin skyld må alle deltakerne minimum ha sender-mottaker-utstyr, dette kan også leies på Gjendesheim.

DISTANSE: 11 kilometer (tur-retur)

HØYDE: 900 høydmeter

RUTE OG HØYDEPROFIL: https://ut.no/turf.../116010/topptur-til-heimdalshe-1843-moh

SØNDAG:
Vi legger opp en halvdags topptur etter frokost ut fra vær, føre og deltakernes ønsker. Vi velger oss et turmål der vi får en fin opptur og artig skikjøring. Nede på Gjendesheim igjen senest kl 13.

DISTANSE: Maks 6 kilometer (tur-retur)

HØYDE: Minst 400 høydmeter

SKIUTSTYR: Alle typer ski med stålkanter fungerer fint på denne turen, men med tanke på artig utforkjøring er randonnée eller telemarkski å foretrekke framfor BC-utstyr. Brede halvfeller eller langfeller anbefales. For sikkerheten sin skyld må alle deltakerne minimum ha sender-mottaker-utstyr, dette kan også leies på Gjendesheim - i likhet med selve skitutstyret: https://gjendesheim.dnt.no/utstyr/

PRIS: 900,- (kun for gjester hos Gjendesheim Turisthytte DNT - oppholdet kommer i tillegg)

KJENTMANN: Steinar Lauritzen

Kjentmannsturen er ikke en guidet tur eller kurs, men en trivelig, trygg og sosial tur i følge med lokal kjentmann som viser vei og bidrar til at gruppa får en god opplevelse.

NB! Vi møtes fredag kveld kl 21:00 i peisestua på Gjendesheim for å gå gjennom turen, praktisk info og bli litt kjent med hverandre.

Velkommen!

Toppturhelg Jotunheimen // Heimdalshøe & flere med kjentmann // Fullt!

Velkommen til et lettgått og storslått høyfjellseventyr i Jotunheimen i vinter - i selskap med trivelig og vinterfjellvant kjentmann fra Gjendesheim! Turen er fullbooket! Storslåtte og svært snøsikre Heimdalshøe (1843 ...

Kontaktinformasjon: