Frivilligsamling på Gjendesheim DNT ung (18-30 år)

Fellestur

Fra dato
4. mars kl. 18:00
Til dato
6. mars
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Kompetanseheving, Frivillig, Ungdom, Vinter, Hyttetur, Topptur
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13326
Dette arrangementet er over!

2022 er frivillighetens år! Vi ønsker i denne forbindelsen invitere deg som er frivillig i DNT UNG Oslo og Omegn til en helg med spennende innhold på Gjendesheim.

Dette blir en kompetansehevende helg til fjells med mulighet for tur for deg som ønsker å gå på Jotunheimens fineste topper. Det vil blant annet innføring i førstehjelp i vinterfjellet, innføring i skred og rando introtur samt turplanlegging fra A til Å. Vi overnatter på Gjendesheim og nytter god mat laget av lokale råvarer og hyggelig selskap. Vi tar dagsturer etter vær og snøforhold og Jotunheimens majestetiske fjelltopper viser oss veien. 

Velkommen til en fantastisk opplevelse i Jotunheimen.

Program

Dag 1: Oppmøte Gjendesheim, 989 moh

Vi møtes kl 19.30 på Gjendesheim. Det er satt opp felles buss fra Otta Stasjon kl 18.00 til Gjendesheim. Vi finner oss tillrette på hytta og samles til en nydelig 3-retters middag med kortreist mat. Etter middag tar vi samling i kjellerstua for en kort presentasjon av hverandre før det blir innføring i førstehjelp på vinterfjellet.

Dag 2: Innføring i skred og rando introtur

Vi kommer oss tidlig opp, spiser en god frokost og gjør oss klar for innføring i skred og rando introtur. Gruppen deles i to slik at ene delen får innføring i skred og den andre rando introtur, vi bytter på søndag slik at alle får prøvd begge aktiviteter. Etter endt aktivitet kan vi slappe litt av før vi inntar en innmari god 3-retters middag på kvelden. Etter middag samles vi i peisestua for en kort gjennomgang av hvordan planlegge frivilligorganisert tur fra A til Å.

Dag 3: Tur og hjemmereise

Etter frokosten bytter gruppene aktiviteter. Vi er tilbake på Gjendesheim senest kl 14.00. Fellesbuss til Otta stasjon går kl. 14.30. Vi satser på at dette blir en fantastisk helg med spektakulær utsikt, godt vær, mye snø og god stemning.

Med forbehold om endring i programmet! Vær og føre avgjør hvor og hvor langt turene går.

Pris

Dette arrangementet er dekket av frifond for alle frivillige i DNT ung Oslo som er mellom 18 og 30 år.

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Turpakken inkluderer: Fellestransport t/r Otta- Gjendesheim, overnatting i sovesal, turledere, intruktører og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Reisen t/r Oslo-Otta må deltakere selv betale.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Overnatting: Vi bor på sovesal. Husk egen lakenpose + putetrekk eller sengesett/laken (kan også leies på Gjendesheim).
Les mer om hytta her: Gjendesheim og ren turglede

Maks antall deltakere: 30 + to turledere.

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Utstyr og pakkeliste

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Som et minimum er det dette du  ha med deg:

Skiutstyr til Randon introtur:

 • Randonne-ski, telemarkski eller splitboard. 
 • Feller som passer til skiene/splitboardet. Hvis du har kjøpt nye feller, kan det være at disse må tilpasses skiene/brettet før du tar de i bruk. Sjekk at dette er i orden før kurset starter.
 • Staver (gjerne teleskopstaver)
 • Skistøvler
 • Hjelm og skibriller

Skiutstyr til intro Skred:

 • Du kan bruke samme utstyret som til rando introtur eller fjellski med feller.

Sikkerhetsutstyr

 • Sender/mottaker (skredsøker)* – husk ekstra batterier
 • Søkestang
 • Spade. Vi anbefaler en solid spade i aluminium med godt grep

Turutstyr og bekledning

 • Dagstursekk. Normalt er 30-45 liter passende til dagsturer. Pass på at du har ca. 5 liter volum til overs, slik at du kan hjelpe med å bære fellesutstyr
 • Solbriller, solkrem og sportsteip
 • Vind- og vanntett jakke og bukse, ekstra overdel slik at du kan skifte underveis på tur om du blir våt, i tillegg til ullsokker, hansker, votter og lue
 • En varm dunjakke som du kan ta over deg i pauser (vi står mye stille)
 • Toalettsaker, håndkle og sengetøy eller lakenpose 
 • Drikkeflasker slik at du kan ha med deg minst 1.5 liter vann på tur

I tillegg til utstyret over (som du må ha med), er det også lurt å ta med følgende utstyr:

 • Kart over området, og kompass med helningsmåler
 • Førstehjelpspakke
 • Vindsekk og liggeunderlag
 • Termos
 • Innesko

Hvis du ikke har eget utstyr, anbefaler vi å låne fra noen du kjenner. Du kan også leie ski og resten av utstyret på Gjendesheim. Komplett pakke (randoski, randostaver, støvler og hjelm) koster kr 1500,- og bestilles og betales direkte på Gjendesheim. Du kan også leie skredpakke for kr 350,- . Se utleie av randoski her og skredpakke her

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg. Send en låneforespørsel  til BUA på mail post@bua.io eller ring 977 49 460. 

Alle deltakere vil motta et deltakerbrev fra hovedturleder minst en uke før turstart med siste informasjon og tips til utstyr og pakking.

Passer turen for meg?

Gradering av turen: lengde blå, terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Det er helårsvei fram til døra på Gjendesheim fra E6 Gudbrandsdalen - også i vintersesongen. Ankomst via Vågå eller Sjoa i Gudbrandsdalen. 

Nasjonal turistveg Valdresflye brøytes normat til påske og stenges normalt i desember. Vær obs på nattestengt fram til 17.mai og ved dårlig vær. Sjekk www.vegvesen.no

Med offentlig transport fra Oslo: 

Tog: Togstasjonen på Otta har ankomst fra Oslo, Trondheim og Åndalsnes flere ganger daglig. Vi anbefaler toget som går kl 14.02 fra Oslo S til Otta stasjon for å rekke fellesbuss videre. Retur: vi anbefaler toget som går kl. 16:34 fra Otta stasjon til Oslo S.

Det er satt opp gratis fellesbuss fredag kl. 18.00 fra Otta til Gjendesheim, og søndag kl 14.30 fra Gjendesheim til Otta.

Ruteplanleggeren en-tur.no anbefales som et meget godt springbrett til fjells!

Med egen bil fra Oslo: Det går bilvei helt frem og det er parkering ved hytta. Fra Gudbrandsdalen (E6) kjører du via Otta eller Sjoa til Randsverk og videre til Gjendesheim. Kommer du fra Valdres kjører du via Fagernes til Beitostølen og over Valdresflya til Gjendesheim - husk å sjekke om Valdreflye er åpen om du kommer denne veien.

Deltakerne må selv betalevfor transport og sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Øst 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Frivilligsamling på Gjendesheim DNT ung (18-30 år)

2022 er frivillighetens år! Vi ønsker i denne forbindelsen invitere deg som er frivillig i DNT UNG Oslo og Omegn til en helg med spennende innhold på Gjendesheim. Dette blir en kompetansehevende helg til ...

Kontaktinformasjon: