Søndagstopptur med kjentmann // Fullt!

Fellestur

Dato
14. mars kl. 08:30 - 13:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Besseggen, Jotunheimen
Arrangører
Gjendesheim, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til et lettgått og storslått høyfjellseventyr i Jotunheimen i vinter - i selskap med trivelig og vinterfjellvant kjentmann fra Gjendesheim!

Turen er fullbooket.

Vi vurderer vær og føre, og finner et lettgått toppturmål som lar seg nå på en halv dag. Ypperlige kandidater er det mange av: Brurskardsknappen, Gjendehøe og Veslefjellet er noen av dem. Uansett turmål er vi nede på Gjendesheim igjen senest kl 13.

Toppturene byr på en del stigning, men er svært lettgått og motiverende - ettersom utsikten tiltar i takt med høydemeterne. Raskt får vi utrolig flott utsikt innover Jotunheimen, så vi tar oss god tid, snur oss og nyter panoarmaet på vei opp. Vel oppe finner vi fine traseer som passer til artig utforkjøring for deltakerne - tilpasset ferdigheter.

Alle typer ski med stålkanter fungerer fint på denne turen, men med tanke på artig utforkjøring er randonnée eller telemarkski å foretrekke framfor BC-utstyr. Det forutsettes at du har en viss erfaring med bruk av utstyret fra før. For sikkerheten sin skyld må alle deltakerne minimum ha sender-mottaker-utstyr, dette kan også leies på Gjendesheim.

Vårskieventyret starter med en kort gjennomgang av tur, utstyr og annen info på Gjendesheim lørdag kveld etter middag.

DISTANSE: Maks 6 kilometer (tur-retur)

HØYDE: Minst 400 høydmeter

SKIUTSTYR: Alle typer ski med stålkanter fungerer fint på denne turen, men med tanke på artig utforkjøring er randonnée eller telemarkski å foretrekke framfor BC-utstyr. Brede halvfeller eller langfeller anbefales. For sikkerheten sin skyld må alle deltakerne minimum ha sender-mottaker-utstyr, dette kan også leies på Gjendesheim - i likhet med selve skitutstyret: https://gjendesheim.dnt.no/utstyr/

PRIS: 300,- (kun for gjester hos Gjendesheim Turisthytte DNT - oppholdet kommer i tillegg)

KJENTMANN: Steinar Lauritzen

Kjentmannsturen er ikke en guidet tur eller kurs, men en trivelig, trygg og sosial tur i følge med lokal kjentmann som viser vei og bidrar til at gruppa får en god opplevelse.

Booking opphold og topptur: https://gjendesheim.dnt.no/bestilling/

Velkommen!

Søndagstopptur med kjentmann // Fullt!

Velkommen til et lettgått og storslått høyfjellseventyr i Jotunheimen i vinter - i selskap med trivelig og vinterfjellvant kjentmann fra Gjendesheim! Turen er fullbooket. Vi vurderer vær og føre, og ...

Kontaktinformasjon: