DNT ungs introklubb (12-16 år)

Fellestur

Fra dato
6. mars kl. 10:00
Til dato
13. juni kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tur, Padling, Klatring, Turmat, Dntung, Orientering
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turkode
13177
Dette arrangementet har allerede startet!

DNT ungs introklubb (12-16 år) – Friluftsopplevelser for unge nybegynnere

 

Finnes det noe bedre enn å være ute og drive med friluftsliv sammen med en hyggelig gjeng? Gjennom 8 turer i løpet av våren vil du bli kjent med nye venner mens du lærer mye nytt og spennende på tur med DNT ung Oslo! DNT ungs introklubb er et sosialt, lærerikt og utfordrende program som gir deltakerne en innføring i flere aspekter ved friluftsliv gjennom en sesong. Vi blir en fast gjeng som drar på tur annenhver helg for å drive med ulike aktiviteter som fottur, klatring, padling, orientering, mat på primus og uteovernatting! På introklubben skal vi ha det gøy mens man lærer mer og mer om friluftsliv, og avslutte høsten med en natt under åpen himmel i Nordmarkas høstfarger. Dette er en god mulighet til å bli kjent med mange andre friluftsinteresserte jevnaldrende, samtidig som du får et innblikk i DNT ung Oslo sitt varierte tilbud for deg som er ungdom.

Bli med da vel!

 

Vi møtes kl 10 annenhver søndag, i nærheten av dagens turområde. Mer detaljert program kommer, men dette er planlagt så langt:

 

Program

 

6.-7.mars. Skitur til Mustadkroken med overnatting

Vi møtes ved egnet utfartssted, går på ski innover og ankommer lørdagen, fyrer i peisen og koser oss med brettspill og hygge. På søndag har vi leker og aktiviteter ute.

OPPDATERING 1.3.: Overnatting utgår dessverre denne helgen av smittevernhensyn. 

21.3. Klatring inne (Skullerud). 

Denne dagen kan du lære å klatre og boltre deg i veggen sammen med turlederne du ble kjent med sist og to av våre dyktige instruktører. Dette blir gøy enten du aldri har sett en klatresele før eller du har hengt litt i veggen tidligere. Det du lærer i dag kan du få bruk for når vi senere i løpet av våren skal klatre ute!

11.4. Hundekjøring/ alpakkavandring på Bergvang i Asker – leker og aktiviteter.

Mer info om dette kommer, men vi skal henge med noen dyr man ikke henger med hver dag i alle fall:) 

25.4. Mat på primus / orientering. 

Enhver friluftsutøver med respekt for seg selv har littegranne peiling på kart og kompass. Fra og med i dag gjelder det også deg! 

 

Du vil ikke tro hvor mange gøye turmål vi har rett uti Oslomarka. Vi legger turen til en grotte vi kan utforske før vi koser oss med grilling på bålet. 

9.5. Grotte- og båltur

Enhver friluftsutøver med respekt for seg selv har littegranne peiling på kart og kompass. Fra og med i dag gjelder det også deg! 

16.5. Klatring ute

Her skal du få utforske videre de triksene du lærte inne på Skullerud, under kyndig veiledning fra DNT ung Oslos sertifiserte instruktører.

30.5. Kajakk og bading (Sørenga?) 

Nå som det begynner å nærme deg sommer kan vi kanskje friste med et bad og padling på DNT ung Oslos møteplass nr.1? Vi har kajakker til alle og instruktører som viser dere hvordan. 

12. - 13.6. Avslutning: tur med overnatting ute.

Har du noen gang lurt på hvordan man kan lage en egen bolig i skogen? I dag har du muligheten til å lære hvordan! Denne helgen skal vi prøve å sove ute under åpen himmel! Nå har vi muligheten til å bruke alt vi har lært i løpet av høsten til å ha en god friluftsnatt. Vi møtes på Skar kl 10.00 på lørdag og bruker det meste av dagen til å gå en god tur i Nordmarka. Vi er fremme ved leirplass i god tid, slik at vi kan bruke ettermiddagen på å rigge til en plass å sove. Her er det opp til oss om vi vil bruke gapahuk, hengekøye, telt, eller selvlagd enkeltmannsbolig av granbar og stokker! Vi lager middag på bål på kvelden, og prøver ut alle triksene for å holde seg varm i løpet av natta.

På søndag blir vi forhåpentligvis vekket av fuglekvitring og solstråler, og spiser frokost sammen rundt morgenbålet. I dag har vi god tid på å pakke sammen og gå en tur i marka før vi har en verdig avslutning på en fantastisk høst sammen! Turen avsluttes ca kl 14.

 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Generell informasjon

Pris
Kr 500,- (kun alle dager). Prisen inkluderer aktivitets- og turlederkostnader 5 dager, middag og overnatting dag 4. 
Ikke-medlemstillegg: kr 400,-. Bli medlem i DNT
MERK! Deltakerne må betale eventuelle kollektivreiser selv. Alt er innenfor sone 1 og dekkes av månedskort.

Maks antall deltakere: 16 + 4 turledere. Ved frafall underveis henter vi inn deltaere fra venteliste.

Aktivitetsledere/Turledere

Vi håndplukker lederne som skal være med på DNT ungs introklubb. Det vil være en fast turlederpruppe, hvor alle har solid erfaring med friluftsliv og er vant til å ha ansvar for og aktivisere barn og unge på tur. Alle har også fremvist politiattest. Turlederne har et felles ansvar for at program og aktiviteter justeres etter deltakernes ferdighetsnivå og behov, og at alle som er med får en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med DNTs verdier.

Utstyr og bekledning
Normal bekledning for en dagstur i Marka anbefales. En liten sekk med vann, matpakke og passende tøy for dagen + skift er lurt. Det bør holde med en sekk på 20-30 liter. Alt spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io

Kart og ruteinformasjon

Turkart Nordmarka Sommer 1:50 000 og Østmarka 1:25 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i våre Tursenter eller i vår nettbutikk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår generelle vilkår fellesturer".

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursenter dersom du har spørsmål om turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: info@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

 

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi har fokus på hygiene og regulerer størrelse på grupper i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer og aktiviteter forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

 

 

Kontaktinformasjon: