Langtur fra Åneby til Sørkedalen

Fellestur

Dato
18. september kl. 09:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Langtur, Voksen
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn , Vandregruppa
Dette arrangementet er over!

Bli med på langtur fra øst til vest i Nordmarka! Turen er på 26 km. gjennom variert terreng og med utsiktspunkter underveis.

Vi møtes på Oslo S og tar toget sammen til Åneby. Fra Åneby stasjon starter et gammelt veifar, som vi følger vestover sør for Varingskollen. Vi fortsetter over Gruvåsen, Fløyta, Tømte, Liggeren, Gåslungen, Rottungen, Bjørnholt, Kobberhaugene, Finnerud, og til slutt ender vi opp ved Elveli i Sørkedalen.

Vi avslutter med et besøk på landhandleren i Sørkedalen, for de som ønsker det, forutsatt at cafeen er åpen.

Dato: Lørdag 18. sept. 2021. 

Oppmøte kl. 09:30 på Oslo S. Tog til Åneby, L3/R30 mot Gjøvik kl. 09.42, toget er på Åneby kl. 10:15 (oppdateres med togtider høst 2021). Alle kjøper egen billett. 

Lengde: 26 km. 
Tid: Vi må regne med å bruke hele dagen, med 6-7 timers effektiv gange. 
Terreng: Hovedsakelig sti, noen våte partier i starten, lite, men noe grusvei, kupert og med god variasjon i vegetasjon og landskap.

Vi kommer til å holde bra tempo, med noen pauser underveis. Ta derfor lette sko og en sekk som er lett å bære. Turen er satt til krevende, og ikke ekstra krevende, på grunn av fine stier. Det er likevel en lang tur.

Avslutning: Elveli p-plass/Landhandleren i Sørkedalen. Derfra går det buss til Røa og tbanens linje 2. 

Turen er gratis og åpen for alle. 

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i Bærum Turlag
På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Mer info finnes her.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kristine Stenvold
  • Muhammad Imran Mushtaq
  • Siren Tjøtta