Østmarkas vakreste tur med verdens korteste ferjestrekning!

Fellestur

Dato
13. juni kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Ås Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)

Vi starter turen fra parkeringsplassen ved Bysetermosen og går til Svartoren, som vi følger inn til verdens korteste ferjestrekning. Vi forserer Svartoren på den lille fergen snekret av ØX og går gjennom vakkert terreng inn til Skjelbreia. Her snur vi og går mot Vangen, hvor det er servering og hvor vi tar en rast. Vi går herfra videre mot Kjerringhøgda, hvor det gamle branntårnet er bygd opp igjen. Om været vil er det her flott utsikt over denne delen av Østmarka for de som tør klatre opp i tårnet. Herfra går vi forbi Bysetra før vi til slutt er tilbake på Bysetermosen.

Lengde: ca 11 km
Vanskelighetsgrad: Lett
Maks antall: 20
Oppmøte: Parkeringsplassen ved Bysetermosen kl 11.00
Turleder: Wenche L. Kverneland, tlf 917 04 949

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Østmarkas vakreste tur med verdens korteste ferjestrekning!

Vi starter turen fra parkeringsplassen ved Bysetermosen og går til Svartoren, som vi følger inn til verdens korteste ferjestrekning. Vi forserer Svartoren på den lille fergen snekret av ØX og ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Wenche L. Kverneland