Kyststimaraton 1: Fra Fiskevollbukta til Bekkevold

Fellestur

Dato
7. august kl. 09:40 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Ås Turlag, DNT Oslo og Omegn , Nesodden Turlag , Vestby Turlag
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Kyststimaraton 2021 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten i 4 etapper fordelt på 4 forskjellige lørdager – fra nord i Oslo helt fram til Son i Viken. Dette er lange og til dels krevende heldagsturer hvor vi holder høyere tempo enn vanlig, så du må være i god fysisk form for å delta. Til gjengjeld får du mange unike turopplevelser underveis – du vandrer hele veien tett på fjorden gjennom et vakkert kystlandskap fullt av gamle kulturminner og nyere severdigheter. Husk godt fottøy - og ta med deg godt med mat og drikke!

Alle turer har obligatorisk forhåndspåmelding via DNT Oslo sine hjemmesider, dntoslo.no. Maks deltakerantall er 40 på hver etappe.

Vi går langs Bunnefjorden fra Fiskevollbukta i Oslo helt sør til Nesset i Ås. Vi følger den gamle strandpromenaden til Hvervenbukta, deretter over Ljansbruket hvor vi krysser Gjersøelva over til Oppegård. Videre til Ingierstrand bad, hvor vi følger Linjestien fram til Prosted, Bekkensten og sherpastien fram til Bålerud brygge, videre opp til Svartskogveien og inn til Sjødalstrand. Herfra tar vi den nye sherpastien over til Nebba, Kjærnes, Strandenga og Breivoll før vi ankommer Nesset og Bekkevold. Herfra går buss 505 tilbake til Fiskevollen. Buss 83 fra Jernbanetorget kl 09.10, buss 505 fra Nesset kl 09.21 
Lengde: ca 19 km
Vanskelighetsgrad: Krevende
Oppmøte: Fiskevollbukta bussholdeplass (retning fra Oslo) kl 09:40, parkering ved Hvervenbukta
Turleder: Terje Thurmann-Moe, tlf 908 24 179

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Kyststimaraton 1: Fra Fiskevollbukta til Bekkevold

Kyststimaraton 2021 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten i 4 etapper fordelt på 4 forskjellige lørdager – fra nord i Oslo helt fram til ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Liselotte Krøger
  • Terje Thurmann-Moe