Kyststimaraton 4 – Fra Drøbak til Son

Fellestur

Dato
28. august kl. 09:30 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Ås Turlag, DNT Oslo og Omegn , Nesodden Turlag , Vestby Turlag
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Kyststimaraton 2021 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten i 4 etapper fordelt på 4 forskjellige lørdager – fra nord i Oslo helt fram til Son i Viken. Dette er lange og til dels krevende heldagsturer hvor vi holder høyere tempo enn vanlig, så du må være i god fysisk form for å delta. Til gjengjeld får du mange unike turopplevelser underveis – du vandrer hele veien tett på fjorden gjennom et vakkert kystlandskap fullt av gamle kulturminner og nyere severdigheter. Husk godt fottøy - og ta med deg godt med mat og drikke!

Alle turer har obligatorisk forhåndspåmelding via DNT Oslo sine hjemmesider, dntoslo.no. Maks deltakerantall er 40 på hver etappe.
    
Fra Drøbak torg går vi sørover til Torkildstranda, og følger Elleveien over til Skiphelle. Derfra gjennom Ekeberg hyttefelt og over til Kjeppestadbukta, på bru over Solbergelva der vi forlater Frogn kommune. Herfra følger vi blåmerket sti til Pyttskog og videre forbi Ramme Gård der vi går på kyststimerket vei til Hvitsten. Der tar vi en god pause før vi går videre fram til sherpatrappa ned til Emmerstad. Her går vi langs kyststimerket vei og videre på blåmerket sti i fjæra til Krokstrand. Videre på blåmerket sti i skogen fram til Hulvik og videre går vi på stier og småveier gjennom idylliske Kjøvangen. Her går vi over Vardåsen med flott utsikt over Breivangen, ned gjennom eikeskogen til Laksa og videre på vei fram til Son.


Lengde: ca 22 km 
Vanskelighetsgrad: Krevende
Oppmøte: Drøbak torg kl 09:30
Turleder: Jorunn Spord Borgen 95301333

Medturledere: Christine Pehrson og Ingunn Bjørkavåg

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Kyststimaraton 4 – Fra Drøbak til Son

Kyststimaraton 2021 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten i 4 etapper fordelt på 4 forskjellige lørdager – fra nord i Oslo helt fram til ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jorunn Spord Borgen