Kyststimaraton 2: Fra Bonn til Tangen og Varden

Fellestur

Dato
14. august kl. 08:45 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kyststi
Arrangører
Nesodden Turlag, DNT Oslo og Omegn , Nordre Follo Turlag , Vestby Turlag , Ås Turlag
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Dette er etappe 2 i Kyststimaraton 2021 som går fra Oslos bygrense (Fiskevoll) og til Son, og dette er etappen for deg som vil ha en skikkelig utfordring.

Kyststimaraton 2021 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten i 4 etapper fordelt på 4 lørdager i august – fra nord i Oslo helt fram til Son i Viken. Dette er lange og til dels krevende heldagsturer hvor vi holder noe høyere tempo enn vanlig, så du må være i god fysisk form for å delta. Til gjengjeld får du mange unike turopplevelser underveis – du vandrer hele veien tett på fjorden gjennom et vakkert kystlandskap fullt av gamle kulturminner og nyere severdigheter. Husk godt fottøy - og ta med deg godt med mat og drikke!    

Alle turer har obligatorisk forhåndspåmelding via DNT Oslo sine hjemmesider, dntoslo.no. Maks deltakerantall er 40 på hver etappe.

Denne etappen går langs kysten fra innerst i Bunnefjorden. Opp mot Knardal og ned til Knardal brygge, derfra langs kysten til Brevik, rundt odden og over Glennestrand, forbi isdammene ved Sinding til Blylaget. Derfra videre langs kyststien helt til Nesoddtangen, der snur vi og følger kyststien vestover og opp til Varden. Denne turen er 28 km og vi regner med å bruke ca. 9 timer med noen stopp i løpet av dagen. Det er mulig å avbryte turen flere steder underveis. Det må forventes et litt høyere tempo enn normalt. Turen er merket krevende pga. av lengden.
Buss fra Nesoddtangen 07:58 til Fløyspjell. Bussbytte 560/570, sjekk ruter.no
Lengde: ca. 28 km
Vanskelighetsgrad: Krevende
Oppmøte: Bonn innerst i Bunnefjorden kl 08:45

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

 

Kyststimaraton 2: Fra Bonn til Tangen og Varden

Dette er etappe 2 i Kyststimaraton 2021 som går fra Oslos bygrense (Fiskevoll) og til Son, og dette er etappen for deg som vil ha en skikkelig utfordring. Kyststimaraton 2021 arrangeres i samarbeid av ...

Kontaktinformasjon:

  • Marianne Kolstad
  • Tlf. 95089709

Turledere:

  • Hanna Maria Krange
  • Marianne Kolstad