Trilletur til Skullerudstua

Fellestur

Dato
4. november kl. 10:30 - 13:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Skullerudstua, Østmarka, Trilletur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Skullerud er et flott utgangspunkt for turer i Østmarka og er lett tilgjengelig hele året.  

Nøklevann er et flott turmål i Østmarka, og her i området er det mye friluftslivshistorie. Turen starter ved Østmarksetra og går på fin grusvei på østsiden av Nøklevann. På historiske Sarabråten stopper vi og leser om den spennende historien til stedet. Her ble mye av grunnlaget for friluftslivet i både Oslo-området og Norge lagt da Thomas Heftye eide stedet. Vi fortsetter sørover, går forbi Rustadsaga og ender opp på Skullerudstua. Matpause i kaféen og så triller vi tilbake til Østmarksetra på vestsiden av Nøklevann. Ca. 8 - 10 km litt avhengig av trasé. Det er også mulig å ta T-banen tilbake til sentrum fra Skullerud.

Oppmøte: Parkeringsplassen ved Østmarksetra kl. 10.30.

Off. kom.: T-bane 3 til Ulsrud, ca. 15 min. gange derfra til P-plassen.

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. 

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Følg oss på Facebook: "Trilleturer med DNT Oslo og Omegn"

Barnas Turlag i DNT Oslo og Omegn arrangerer trilleturer i skog og mark hver onsdag hele året. Her kan du møte andre mødre og fedre i permisjon, få mosjon og fine friluftsopplevelser. Trilleturene går i forskjellige marker og områder over hele Oslo, og er en fin måte å bli bedre kjent med turmulighetene i nærområdet. Vi triller hovedsaklig til koselige markahytter, men har også turer i byens grønne lunger og ved sjøen. På de fleste turene legger vi opp til en pause innendørs så dere kan stelle babyen og kjøpe en matbit, men på noen av turene tar vi også pausen ute. Da bør dere ha med noe å sitte på og litt mat og drikke. 

Trilleturene er et populært tilbud og et viktig tiltak i vårt arbeid for å få enda flere ut på tur. Gjennom trilleturene kan du gi barnet ditt en god og sunn start på livet. Turlederne på disse turene er frivillige som selv har med barn i vogn eller bæremeis. Vi er avhengige av frivillige for å drifte tilbudet, så meld fra til Barnas Turlag om du ønsker å bidra som turleder.

Trilleturene i Barnas Turlag er et gratis tilbud og åpent for alle, men vi oppfordrer dere til å melde dere inn i DNT for å bistå oss i vårt arbeid.

Ikke medlem? Les mer om medlemsskap og meld deg inn her!

Kategori: Trilletur

Trilletur til Skullerudstua

Skullerud er et flott utgangspunkt for turer i Østmarka og er lett tilgjengelig hele året.   Nøklevann er et flott turmål i Østmarka, og her i området er det mye ...

Kontaktinformasjon: