Pinsecamp i Romsdalen

6. juni 2022 kl. 22:00
Ekstra krevende
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Skitur, Splitboard, Randonee, Dntfjellsport, Randonne, Romsdalen, Topptur
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)

Målet for helga er å finne god vårsnø i fjellet. Turene tilpasses etter gjeldende vær- og føreforhold. Aktuelle og flotte turmål er blant annet Blånebba, Storhesten, Hurrungen, Skorgedals-Skarven, Smørbottntind, Galtåtind og Isfjords-Skarven. Vanligvis åpnes også Trollstigen mot slutten av mai som gir ennå flere flotte turmål til utvalg som Breitinden, Alnestinden,  Finnan eller Høgstolen.

Vi skal sette opp 1-2 turer med turledere hver dag. For de litt mer erarne deltakere er det også mulig å gå tur på egen hånd på eget ansvar.

For de som har lyst å klatre en dag i mellom byr Romsdalen en god del klatremuligheter både på bolt og naturlig sikring. Ved dårlig vær finnes det også en fin innendørsklatreanlegg i Åndalsnes.

Vi skal bo på en av områdets campingplasser der folk kan velge i mellom å leie en enkelt hytte eller bo i telt. Om kveld skal vi prøve å sette opp en bålpanne spise middag og ha det litt sosialt samme.

Dag 1. Ankomst i Romsdalen.
Vi samkjører fra Oslo torsdag kl. 13:00

Dag 2. Topptur

Dag 3: Topptur

Dag 4: Topptur og hjemreise.
Det blir nok sen ankomst Oslo, da vi satser på en flott topptur denne dagen også.

Gradering av turen: De fleste toppene vi har tenkt å gå er langt (1000-1200 høydemeter) og går i kuppert terreng som krever god svingteknikk. Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Forkunnskaper:
Hvis forholdene tillater det, satser vi på turmål som gir drøye 1000 høydemeter opp og ned i fint kupert terreng med god snø. Alle bør dermed være i relativt god form, ha gått på topptur før og gjerne medbringe litt basiskunnskap om snøskred, for eksempel tatt et skredkurs. Vi går sammen med turleder i et risikofellesskap hvor det forventes at deltakerne skal ha mye erfaring fra tilsvarende turer i vinterfjellet.

Utstyr:
En toppturhelg setter en del krav til utstyr. Man må ha egne randonneeski/telemarkski, støvler, staver og feller, samt briller og hjelm. I tillegg må man ha sikkerhetsutstyr i form av spade, søkestang og skredsøker (sender/mottaker). Skredsøkeren bør ha fullest mulig batterikapasitet, være sjekket at fungerer på forhånd, og hver enkelt må være trygg på hvordan man bruker den. Egnede klær til topptur er også nødvendig. En god vindtett og vanntett jakke og bukse, hansker og varme klær (f.eks dunjakke). En god dagstursekk/topptursekk på 32-45 liter, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

NB: Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Dette er en tur for DNT medlemmer. Bli medlem.

Kart og ruteinformasjon:
Romsdalsfjella Nord 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Se viktig informasjon vinter.

Turledere

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

På denne turen har turleder selv laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er derfor ikke omfattet av lov om pakkereiser.

__

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Pinsecamp i Romsdalen

Vi utnytter lange, lyse dager i mai og reiser på langhelg til toppturmekkaet Romsdalen. Her kan vi svinge oss ned fra snødekte fjellsider mens vi har panoramautsikt over fjorden. Målet for ...

Turledere:

• Daniel Todt