Avlyst Vinteridyll på truger rett utenfor byen 🐾👣 (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Dato
26. februar kl. 10:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, #Vinteridyll, Aftertruge, Vinterglede, Introtur, Eventyrskog, #Latesunday, Dnt2645, Trugetur, Dagstur, Topptur
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26-45
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Denne turen er dessverre avlyst.

Bli med på en koselig trugetur 🐾🐾 gjennom et av Oslos fineste vinteridyllandskapet. Opplev noen av Sør-Nordmarkas ukjente veier på en annerledes måte. En spennende mikroeventyr-tur der vi prøver å unngå de vanligste merkede stier og løyper. Selv om det er trist (regn-)vær i byen kan det være supre forhold der vi går.

Med truger kan man ferdes vinterstid på steder som er vanskelig tilgjengelig med ski på beina. Dette uten spesiell teknikk eller særlig opptrening.  

💡 Kjekt å vite: Truger byr flere andre fordeler, blant annet at de er overraskende lette og gøy å gå med uavhengig av terrenget. Man slipper timesvis forberedelser og utgifter til f.eks. smøring og sliping. Truger er enkelt bygget opp og rimelig i anskaffelse. Turgåing i rolig tempo om vinteren er en naturlig bevegelse og dermed også sunt. Truger kan brukes allsidig selv om det finnes mange forskjellige typer for ulike typer snø og terreng. I Norge virker truger å være undervurdert i bruk i forhold til andre land til tross for potensialet. At de kun er brukbare på hytta er en myte. Du kan gå i ro hvor du vil, utenfor ski-sirkuset og uten miljøbelastning.

Turen passer for både nybegynnere og erfarne turgåere, som vil oppleve nærområdet sitt, samt å gå med en gruppe andre friluftsinteresserte i alderen 26 – 45 år.

Turen er for deg som liker å prøve eller utforske nytt utstyr under trygge forhold, og hvis du vurderer å gå (topp-) turer på egenhånd etterpå. Samtidig med å ha det hyggelig med likesinnede. Målet i dag er opplevelsen og hyggen, ikke antall høydemeter.

Oppmøtested og turslutt

26. Februar 2022 kl. 10:00. Ved Frognerseteren. Turledere har rød DNT jakke på. Turen slutter på samme sted.  Retur til samme sted om ettermiddagen ca. kl. 16-17 (etter forholdene). 

Ankomst

Vær obs på å møte opp punktlig, siden vi ikke kan vente lenge pga. kulden.

T-bane: Det anbefales å ta T-bane. Venligst tar T-bane Linje 1 fra Oslo med avgang på stasjon 'Frognerseteren T-banestajon'. Deretter tar det 10 minutter for å gå ned til startpunktet. Flere opplysninger sendes 14 dager før turen.

Bil: Parkeringsmuligheter på selve oppmøte- og startstedet. Parkering skjer på egenhånd og –risiko.

Aktivitetsbeskrivelse & rute 

Programmet og rutebeskrivelsen kommer. Grovt beskrevet: Vi går en rundtur ut ifra Frognerseteren opp/ned Skjennungsstua. Vi tar en lengre pause ved Skjennungsstua da det er mulighet få å kjøpe (deilig) mat, bl.a. pizza og suppe. HMMMMM!

Det gis et lite faglig innlegg rundt truger i en av pausene.

💡 Husk at planen kan endres basert på føreforhold, og tilpasses deltakernes ønsker. Avhengig av snøforhold går vi til fots og bruker løype eller brøytet vei alternativt til truger. Det er ofte en skiløype i nærheten. 

Turlengde og -varighet 

Ca. 10 km. Inklusive pauser tar det ca. 5 - 6 timer, avhengig av føre på denne dagen. Vi beregner en fart på mellom 2-4 km per time når vi går med truger.

Vansklighetsgrad

Middels krevende til krevende. Kommer an på snø- og værforholdet den aktuelle dagen.

Når vi går med truger så går en turleder foran, da er det mye enklere for neste person å tråkke i sammen spor. Det er like som å gå til fots på en vintersti. Totalstigningen er 270 høydemeter som vi går trinnvis, og tar en pause før hver stigning. Vi tar oss god tid. Det blir noen avnitt der vi går gjennom vanlig skiløype. Dette kan vi lett tilpasse.

Ta med (se også liste i deltakerbrevet!)

 • Truger. NB: Kan evt. leies om du ikke har selv eller ingen andre kan låne til deg. Gi da tidlig beskjed til turlederne for å reservere.
 • Det er krav til solid fottøy dvs. fjellstøvler (som matcher truger).
 • Krav til brodder eller et ekstra par piggsko, når snøen er borte og veien blir isete (obs: piggsko erstatter ikke fjellstøvler og er ikke egnet for å ha truger på)
 • Viktig/ krav: Ha med en ekstra (ull-) trøye i sekken. Du kan enkelt skifte på hytta.  
 • Staver (teleskop- eller alpinskistaver). Leies ikke ut.
 • Liten hodelykt!
 • Varm drikke/ termos.
 • Gamasjer (snøen kan være våt).
 • Kle deg godt og bevisst etter det aktuelle værforholdet (ser etter "Vettakollen" eller "Skjennungsstua" hos yr.no, og ikke "Oslo"). Husk å ha på deg godt pustende (ull-) underklær, som er fordelaktig i oppoverbakkene. Ha også med deg varme klær for å holde varmen i pausene; en ekstra boblejakke til utepauser alltid godt å ha. Ellers hansker, lue og balaklava/buff. Det er bedre med flere lag enn en tykk og tungt jakke. 
 • Solbriller og solkrem ved behov.
 • Medbrakt matpakke/lett niste og drikke. Det er fine severingsmuligheter ved Skjennungstua!
 • Sitteunderlag
 • Liten tursekk for en dagstur til klær, mat og drikke ditt.

Turkart

Turlederne har kart med seg. Ved interesse: Nordmarka Sør 1:50 000.

Påmelding

Trykk på den røde "Meld deg på!" knappen i høyremargen på denne DNT nettsiden. Påmelding via Facebook gjelder imidlertid ikke. Turen er begrenset til 8 deltakere.

Kostnader

Turen er i utgangspunktet gratis. Om du leier truger hadde det vært fint om du gi en liten bidrag. Vipps til Carsten.

Spørsmål om turen

Spør turleder Carsten (carsten-schwermer@gmx.de)

NB! Turen arrangeres av DNT Oslo Vandregruppa  på dugnadsbasis. Les mer om våre turer og opplegg. Vilkår for deltakelsen finne her.

 

Vinteridyll på truger rett utenfor byen 🐾👣 (DNT Oslo 26-45 år)

Bli med på en koselig trugetur 🐾🐾 gjennom et av Oslos fineste vinteridyllandskapet. Opplev noen av Sør-Nordmarkas ukjente veier på en annerledes måte. En spennende mikroeventyr-tur der vi prøver å unngå de vanligste merkede stier og løyper. Selv om ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Julia Pitton
 • Carsten Ulrich Schwermer