Trekant gjennom Jotunheimens mektigste fjellmassiver (18-30 år)

Fellestur

Fra dato
11. juli kl. 17:00
Til dato
14. juli kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Ungtur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Hytte-Til-Hytte, Fjelltur Sommer, Hyttetur, Fjelltur, Fellesturkatalog
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , DNT ung , Fondsbu , Gjendebu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13374
Dette arrangementet er over!

Dette er snadder-runden! Blant 2000-metere, grønne vann, isbreer, godt T-merkede stier og med trivelige turledere i laget,  blir dette en tur du ikke glemmer så lett

Vertskapene sørger for deilige måltider på koselige hytter, og selvbetjeningshytta Olavsbu byr på et velholdt proviantlager og et nærmiljø fyllt med alle naturens herligheter.

Med deltakere på din egen egen alder (18-30 år) er det duket for sosialt samvær på tur, under rasting og på hyttene. Og bading i lekre fjellvann og bekker er et must!

Bli med på denne rundturfavoritten og få minner for livet!

 

PROGRAM

Dag 1 Oppmøte Fondsbu, 1.061 moh
Deltakere og turledere møter på Fondsbu innen kl. 17.00

Vi spiser middag sammen og samles i stua for presentasjon og informasjon om dagene framover.

Dag 2 Fondsbu-Olavsbu (selvbetj) 1.440 moh,  ca 15 km/5-6 timer
Vi inntar en deilig frokost før vi pakker sekken og starter på dagens mektige tur. Allerede opp langs Mjølkedøla vil dere la dere imponere av den vakre elvedalen. Vel oppe får dere tinder og breer midt i mot. Videre på godt merket sti i variert, ganske mye stein ur og kupert landskap kommer dere fram til Olavsbu.

Kvelden og kjøkkenet er deres!

Dag 3 Olavsbu-Gjendebu 1.000 moh, ca 16 km/5 timer
Bruk gjerne god tid på frokosten og kaffekopp på trappa. Dere har god tid på dagens etappe til Gjendebu, som går i lett terreng gjennom Raudalen og videre ned Veslådalen. Terrenget rundt oss er ruvende og bratt.

Gled dere til å komme ned mot Gjende og Gjendebu. Her er det frodig og fargerikt og stor kontrast til høyden dere kommer fra! Kanskje får dere følge med kyrne det siste stykket inn til hytta.

Middagen idag står vertskapet på Gjendebu for. Og ha en hyggelig kveld med deres nye turvenner.

Dag 4 Gjendebu-Fondsbu, ca 17 km/6 timer
Etter en deilig frokost bærer det over mot Bygdin, og vi starter med slag motbakke opp mot Høystakka. Idag skal vi, rett før nedstigning til Bygdin, over en flott hengbro over elva. Tenk på de som setter opp slike kunstverk rundt omkring i fjellet - de er kjekke å ha

Vel tilbake på Fondsbu er det opp til deltakerne om de vil reise hjem på direkten eller tilbringe en ekstra natt på Fondsbu. Vi anbefaler selvsagt enda et døgn. Uansett takker vi følge med hverandre ca kl. 16.00 på Fondsbu.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 3.100,- fra/til Fondsbu
Kr. 2.100,- fra/til Fondsbu for ungdom mellom 18-26 år (husk å huke av Frifond/ungdsomsrabatt ved bestillingen)
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting (i eget lakenpose), turledere, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen

Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom eller sovesaal (sengetøy er ikke inkludert - ta med lakenpose).

Les mer om hytta herFondsbu, Olavsbu og Gjendebu

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! Men ta også med nødvendig spesialkost. Vi kan dessverre ikke garantere melke- og glutenfrie produkter på selvbetjeningshyttene. 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Buss fra Oslo via Fagernes til Fondsbu. Bussbytter underveis. 
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Bil fra Oslo via Fagernes til Fondsbu. Bilvei helt fram til hytta - de siste 21 km på grusvei.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Trekant gjennom Jotunheimens mektigste fjellmassiver (18-30 år)

Dette er snadder-runden! Blant 2000-metere, grønne vann, isbreer, godt T-merkede stier og med trivelige turledere i laget,  blir dette en tur du ikke glemmer så lett Vertskapene sørger for deilige måltider på ...

Kontaktinformasjon: