Breer, tinderangling og 2000-metertopper i hjertet av Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
4. august kl. 18:00
Til dato
7. august
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Bretur, Turkatalog2022_Topptur, Turkatalog2022_Bretur, Frivilligorganisert, Fjellsport, Topptur, Fjelltur
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn , Frivilligturer DNT OO
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13454
Dette arrangementet er over!

3 dager med breer, topper og sosial moro i fjella. Turen egner seg for deltakere som ønsker å bli sikrere på turplanlegging, bre & tinderangling på egenhånd. Det blir muligheter til aktiv deltakelse. Det tas utgangspunkt i planlagt program, men med tilpasninger og justeringer underveis.

Program

Torsdag: Oppmøte Leirvassbu
Oppmøte ved Leirvassbu kl 18.00.  Fordeling og gjennomgang av felles utstyr (3-4kg) i tillegg til personlig utstyr, mat og drikke. Vi går et stykke og setter opp teltene. Muligheter for å ha med "litt ekstra" i og med at det ikke blir så langt å gå til leir hvor vi overnatter.

Presentasjon av deltakere og forventninger for de neste to dagene. Felles middag tilberedt av deltakere. Klargjøring til dag 2, sekken bør veie max 12kg inkl. alt utstyr.

Fredag: Visbretinden, 2.234 moh
Turmålet i dag er majestetiske Visbretind, og vi tar turen opp via breen. Toppen ligger midt i Jotunheimen, og topper og daler ligger rundt oss på alle kanter. 

I telteleiren venter en kveld med mat, hygge og planlegging av neste dags turmål.

Lørdag: Storebjørn, 2.222 moh
Storebjørn rager høyt og ligger perfekt til i Smørstabb-massivet. En morsom topp med muligheter for alternative turer og ruter. Dette området er blitt skikjørernes mekka, men sommerturene er vel så spektakulære og varierte. 

Søndag: Stetinden, 2.020 moh
Etter en rolig morgen og god frokost rekker vi enda en topp før vi rusler ned til leiren for oppsummering/-evaluering av turen, pakking av teltleir og retur til bilene. Stetinden er enkel å komme til, morsom å gå, og den byr selvsagt på utsikt til framtidige nye turmål.

NB! Dag 2 og dag 3 blir lange og varierte dager som krever godt vær og sikt. Rutene og program tilpasses iht. værforhold, deltakere og dagsform.  Underveis blir det gjennomgang av taulagrutiner, gange på snødekt bre mv. bruk av isøks og nødvendig utstyr ved behov. Det blir bratt og ulent terreng uten merkede stier, noe klyving og  luftig. Det kan bli aktuelt med rappell- og enkle klatreopptak. Endelig program fastsettes på tur.

Generell informasjon

Forkunnskaper
Turen krever generelt god fysisk form og at man er fjellvant. Minimum ca. 1000 høydemetre stigning dag 2 og 3. Videre er det krav om fjellsporterfaring, breerfaring (ie brekurs/breturer) evt klatreerfaring(-kurs). Ta kontakt med turleder hvis du er i tvil om du har tilstrekkelig erfaring.

Pris:
Kr 1.200,-. Dekker turledere.
Ikke-medlemstillegg: Kr 800,-  Bli medlem.

Kost og losji
Overnatting i telt. Ta med all frokost, lunsj, middag og drikke til alle dager. Tenk næringsrikt & enkelt å tilberede.

Transport
Bil fra Oslo, evt andre steder til oppmøtested. Se En-tur for kollektivtrafikk. 

Kart
Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon, eller "Breføreren", DNT 2001. Kart og annet turutstyr kan kjøpes hos Turinformasjonen i Storgata 3 eller på Nettbutikken til rabattert pris for medlemmer.

Utstyr

Personlig klatre- og breutstyr
Deltakerne må ha med følgende utstyr, som må være i god stand:

 • Hjelm
 • Klatre/-alpinsele
 • 2 stk 120 cm slynger
 • 3 skrukarabinere
 • 2 klemknuteslynger
 • Innbindingstau
 • Stegjern
 • Isøks
 • 2 ekspresslynger / 60cm slynger (med karabin i hver ende)
 • Taubrems
 • En isskrue

Personlig turutstyr

Kokeutstyr, telt, liggeunderlag, vanntett bivuakk og sovepose. Soveposen bør tåle temperatur ned til -10 grader, husk at vi er i høyfjellet.

Bekledning for høyfjellet: blant annet vind- og vanntett ytterbekledning (med hette), 2 stk luer, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser/fleece, dunjakke, ullundertøy (1-2sett), ullsokker, ekstra klesskift og gamasjer.. Ta med lettere tøy også. 

Sørg for å ha inngåtte fjellsko og stegjern som er tilpasset fjellskoene i forkant.

Turutstyr: kart, kompass, førstehjelp, ryggsekk m/regntrekk el.plastsekk innvendig mot fukt, solbriller, hodelykt, termos, drikkeflaske, reparasjonsutstyr. Sekken må være stor nok/ha plass til et 60 meters tau som veier ca 4 kg. 40-50l sekk bør være tilstrekkelig.

Øvrig utstyr: Se DNT Oslo og Omegns utstyrsliste for sommerfjellet: pakkeliste sommer.

Kontakinformasjon og vilkår

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Breer, tinderangling og 2000-metertopper i hjertet av Jotunheimen

3 dager med breer, topper og sosial moro i fjella. Turen egner seg for deltakere som ønsker å bli sikrere på turplanlegging, bre & tinderangling på egenhånd. Det blir muligheter til ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Torbjørn Frotveit
 • Albrecht Hofheinz