Trugetur til Brunkollen 🐾🌲🌲 (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Dato
29. januar kl. 10:30 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Aftertruge, Dagstur, Vinterglede, Trugetur, Dnt2645
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26-45
Dette arrangementet er over!

Bli med på en koselig trugetur 🐾🌲🌲

Med truger kan man ferdes vinterstid på steder som er vanskelig tilgjengelig med ski på beina. Dette uten spesiell teknikk eller særlig trening.  

💡 Kjekt å vite: Truger byr på flere andre fordeler, blant annet at de er overraskende lette og gøy å gå med uavhengig av terrenget. Man slipper timesvis med forberedelser og utgifter til f.eks. smøring og sliping. Truger er enkelt bygget opp og rimelig i anskaffelse. Turgåing i rolig tempo om vinteren er en naturlig bevegelse og dermed også sunt. Truger kan brukes allsidig selv om det finnes mange forskjellige typer for ulike typer snø og terreng. I Norge virker truger å være undervurdert i bruk i forhold til andre land til tross for potensialet. At de truger kun er brukbare på hytta er en myte. Du kan gå i ro hvor du vil, utenfor ski-sirkuset og uten miljøbelastning.

Turen passer for både nybegynnere og erfarne turgåere, som vil oppleve nærområdet sitt, samt å gå med en gruppe andre friluftsinteresserte i alderen 26 – 45 år.

Turen er for deg som liker å prøve eller utforske nytt utstyr under trygge forhold, og hvis du vurderer å gå (topp-)turer på egenhånd. Målet i dag er opplevelsen og hyggen, ikke antall høydemeter.

Oppmøtested og turslutt

Lørdag 29. Januar 2022 kl. 10:30 ved Øverland utfarstparkeringsplass (ved Gamle Ringeriksvei). Turledere har rød DNT jakke på. Turen slutter på samme sted. 

Ankomst

Bus: Bus Linje 150 mot Gullhaug eller linje 220 mot Bekkestua. Stoppsted Åsterud. Går av bussen og går gåveien 100 m tilbake til Øverland utfartsparkering i rettning byen der vi møtes.

Bil: Parkeringsmuligheter ved Øverland utfartsparkering foran Bærumsmarka FUS barnehage.

Aktivitetsbeskrivelse & rute 

Vi går til fots ca. 1.7 km opp til Sæteren Gård på en asfaltert vei. Ved gården setter vi på oss trugene og går en rundtur opp og ned til Brunkollen. Vi tar en lengre pause ved Brunkollen turisthytta hvor det er mulighet til å kjøpe mat. Før vi går de siste kilometerene tilbake til Øverland utfartspakering er det også mulighet til å få seg varm drikke ved Sæteren Gård. Deltakerne får tilsendt et mer detaljert beskrivelse om ruten noen dager før turen.

💡 Planen kan endres basert på føreforhold, og tilpasses deltakernes ønsker. Avhengig av snøforhold går vi til fots og bruker skiløype eller brøytet vei alternativt til truger.

Turlengde og -varighet 

Ca. 8-12 km på truger, samt 3,5 km til fots (frem og tilbake til Sæteren Gård ut ifra startpunktet). Inklusive pauser estimerer vi ca. 5 - 6 timer, avhengig av føre på denne dagen. Vi beregner en fart på mellom 2-4 km per time når vi går med truger.

Vansklighetsgrad

Middels krevende til krevende. Kommer an på snø- og værforholdet den aktuelle dagen. Når vi går med truger så går en turleder foran, da er det mye enklere for neste person å tråkke i sammen spor.

Ta med

 • Truger. NB: Kan evt. lånes om du ikke har selv eller ingen andre kan låne til deg. Ved påmelding kan du krysse av for om du ønsker å leie truger.
 • Staver (teleskop- eller alpinskistaver). Lånes ikke ut samme med truger.
 • Det er krav til solid fottøy dvs. lette fjellstøvler (som matcher truger, mens lave joggesko eller terrengløpesko funker dårlig).
 • Kle deg godt og til det aktuelle værforholdet. Husk å ha på deg godt pustende (ull-) underklær, som er fordelaktig i oppoverbakkene. Det er bedre med flere lag enn en tykk og tungt jakke. Ha også med deg varme klær for å holde varmen i pausene; en ekstra boblejakke til utepauser alltid godt å ha. Ellers hansker, lue og balaklava/buff.
 • Viktig: Ha med en ekstra (ull-) trøye i sekken. Du kan enkelt skifte på hytta og du blir ikke kald når vi forlate hytten. 
 • Liten hodelykt
 • Varm drikke/ termos.
 • Solbriller og solkrem ved behov.
 • Medbrakt matpakke/lett niste og drikke om du vil. Det er servering på Brunkollen turisthytte.
 • Liten tursekk for en dagstur.
 • Ta med mundbind (ev. bus, når du ønsker å gå innom hyttene)

Turkart

Turlederne har kart med seg.

Påmelding

Trykk på den røde "Meld deg på!" knappen i høyremargen på denne DNT nettsiden. Påmelding via Facebook gjelder imidlertid ikke. Turen er begrenset til 12 deltakere.

Kostnader

Turen er i utgangspunktet gratis. Deltakerne betaler selv for reisen til og fra turstart, samt for eventuelle matkjøp på serveringsstedene vi passerer.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene. Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Spørsmål om turen

Bare spør turGlederne Carsten (carsten-schwermer@gmx.de) eller Frederik Emil (sm_folen@hotmail.com).

NB! Turen arrangeres av DNT Oslo Vandregruppa  på dugnadsbasis. Les mer om våre turer og opplegg. Vilkår for deltakelsen finne her.

 

Trugetur til Brunkollen 🐾🌲🌲 (DNT Oslo 26-45 år)

Bli med på en koselig trugetur 🐾🌲🌲 Med truger kan man ferdes vinterstid på steder som er vanskelig tilgjengelig med ski på beina. Dette uten spesiell teknikk eller særlig trening.   ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Frederik Emil Juul
 • Carsten Ulrich Schwermer