Familiens første vinterfjelltur

Fellestur, , Familietur, Barnasturlag, Vinterferie
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , Fondsbu
Jotunheimen (se kart)

Passer for hele familien.

Dag 1: Oppmøte Tyin - Beltebil til Fondsbu

• Aktivitetsleder fra Barnas Turlag møter deltakerne ved beltebilen på Tyin. Beltebilen kjører fra krysset mellom fylkesveg 252 og 53, ved sørenden av innsjøen Tyin. Avreise med beltebil kl. 15.30 til Fondsbu. Turen tar ca. 40 min. NB: Det er viktig å komme i tide til beltebilen, så beregn god tid.
  • Velkomst og bli kjent.
  • Middag kl. 18. Kveldsaktiviteter og orientering om de neste dagene.

Dag 2-3: Ski- og snøaktiviteter, leik, bål og hyttekos

• Frokost fra kl 08.
  • Felles samling kl. 10.
  • Det blir forskjellige aktiviteter i løpet av disse to dagene. Vi ser an vær, alder og ferdigheter og deler oss i kanskje i grupper.
  • Aktivitetene avsluttes ca. kl 15 hver dag.
  • Middag kl. 18. Det blir pyntet til vinterfestmiddag én dag.
  • Kveldsaktiviteter inne, med lesing, tegning og spill, frem til ca. kl. 20.

Dag 4: Hjemreise. Beltebil fra Fondsbu til Tyin

• Frokost fra kl 08.
  • Pakking og utsjekk. Aktivitetslederne samler barn som ikke trenger følge av voksen til lek, sånn at foreldre får pakket ferdig.
  • Felles avslutning.
  • Avreise fra Fondsbu med beltebil kl. 11.45. Turen tar ca. 40 min.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Barn: Kr 2795,- på/av Tyin
Voksen: Kr 4 489,- på/av Tyin
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 300,- , Voksne kr 600,-. Bli medlem

Turpakken inkluderer: Tur- og aktivitetsledelse, beltebil, aktivitetsutstyr, overnatting inkl. sengetøy og alle måltider  (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost+niste/termos). Familien bor på 2-4 sengsrom. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig at familier må dele rom.

Passer turen for vår familie?

Alder og ferdigheter: Denne turen er for hele familien, men for å delta på aktiviteter så bør barnet evne å bevege seg litt rundt på snøen. Det vil bli lagt opp til aktiviteter etter ferdigheter og på barnas premisser. I noen tilfeller vil det være fornuftig å dele gruppa. Det er ikke sikkert at alle har med ski, og kanskje de yngste må inn litt før de som er eldre. Våre aktivitetsledere vil, i samarbeid med foresatte, vurdere ferdigheter og alder for å legge opp til et passende aktivitetsopplegg.

Spesielle matbehov: Husk å gi opplysninger om matallergier og andre matbehov ved bestilling. Vi vil videreformidle informasjonen til serveringssteder og turledere, men vi kan ikke garantere for jevngode alternativer. For å forhøre deg i forhold til dine matbehov så ber vi deg kontakte serveringsstedet (overnattingsstedet) direkte.

Hvordan komme til Tyin?

Med bussValdresekspressen fra Oslo Bussterminal via Fagernes til Fondsbu. Meld fra til bussjåføren at dere skal med beltebil videre mot Fondsbu.
Med egen bil: E16 via Fagernes til Tyinkrysset og R53 retning Årdal opp til Tyin. Her er det stor vinterparkering like ved krysset mellom fylkesveg 252 og 53. Beltebilens avgangssted ligger like ved siden av parkeringsplassen. Se nærmere beskrivelse på Fondsbu sine nettsider.

Turkart Jotunheimen Vest 1:50.000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Se forslag til pakkeliste vinter her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne.

Husk å ta med:

• Dersom aktuelt: Skiutstyr og skismøring. Om dere ikke har fjellskistøvler kan gode skistøvler med støveltrekk brukes.
  • Dagstursekk, drikkeflaske og termos. Alle bør ha varme klær, ekstra votter, mat og drikke i dagstursekkene.
  • Til de voksnes sekk: Vindsekk (kjekt dersom vind og kaldt til lunsj), sitte-/liggeunderlag.
  • Tøfler for bruk inne.

Før påmelding

• Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur vinter".
  • Når du melder deg på turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.
  • Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Spør vårt Tursenter om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no.

Kategori: Fjelltur BT
Sist oppdatert: 17.02.2017, PES

Familiens første vinterfjelltur

På Fondsbu venter dager med skiaktiviteter, lek i snøen, bålhygge og hyttekos for barn og fjellglade foreldre som er nybegynnere på å dra til fjells om vinteren som barnefamilie. Passer for hele ...