Introkurs randonee. Kurs er fullbooket men ledige rom på hytta!

Kurs

Fra dato
8. april kl. 18:30
Til dato
10. april kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Toppturkurs, Skred, Topptur, Randonee
Arrangører
Rondvassbu, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Rondane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne turen er nå fullbooket, send mail om du ønsker å stå på venteliste.
Velkommen til en opplevelsrik og lærerik helg i Rondane. . 

Denne helgen tar vi dere med på de fineste skitoppene i Rondane. 
Veslesmeden er med sine 2015 moh. en av de fineste 2000-meters toppene du kan begynne med på ski. Det er stabile snøforhold, flott nedkjøring og en fantastisk utsikt fra topppen. Søndagens tur til Ljosåbelgen starter med en rolig innmars fra Rondvassbu inn til Ljosåe før vi traverserer det siste stykket opp til 1948 m.o.h. Nedkjøringen fra Ljosåbelgen er den beste i hele Rondane og denne må oppleves. Når vi kommer ned fra Ljosåbelgen sklir vi ut mot Mysuseter og parkeringen før hjemreise på søndagen. Fjellski/langrennsski man har gått med inn til hytta, vil være fraktet ut med pulk dagen i forveien til Mysuseter. 

Vi ønsker å tilby nybegynnere på rando en lærerik helg med påfyll av kunnskap og gode råd for trygg ferdsel i fjellet. Det vil også bli en gjennomgang av skredutstyr og innføring i bruken av dette. Vi ser på trygge rutevalg i fjellet, hellinger og lagdelig i snøen. Om du ønsker å delta på turen og har ikke utstyr, så kan du leie komplett utstyr på Rondvassbu. Husk å gi beskjed om dette ved påmelding. 

Deltakere går selv inn til til Rondvassbu. Fra Mysuseter og inn til Rondvassbu er det ca 11km og vi anbefaler deltakere å bruke fjellski inn til hytta. Langrennsski går også fint. Privat randonéeutstyr tas i en pulk eller på ryggen. Har du ikke har tilgang til pulk kan du lage din egen av randonéeski: Tape sammen skiene foran og bak, sett skoene i bindingene med en plastpose over åpningen. Knytt deretter et tau i fronten av skiene og trekk de etter deg innover. Dette er en rask og effektiv måte å få med seg utstyret inn til hytta.
 

Fredag: Når kursdeltakere ankommer Rondvassbu fredag ettermiddag/kveld vil de som skal leie utstyr få utlevert utstyret og opplæring i bruk av dette. Middag serveres fra kl 18.30 og utover til alle deltakere har ankommet hytten. Etter middagen blir det gjennomgang av helgenes turer og terrenget vi skal gå i. Vi går gjennom viktige momenter som vi må ta hensyn til for å ferdes trygt i fjellet vinterstid.  

Lørdag: Kl 08.00 serveres frokost og alle smører matpakke for dagen. Kl 09.15 tar alle på seg utstyret og vi tester sender/mottaker før vi legger ut på tur ca kl 09.30. Turmålet på lørdagen er Veslesmeden 2015 moh. Lørdag kveld er badestampen oppvarmet, og kursdeltakere kan slappe av i fantastiske omgivelser under stjernene ved Rondvatnet. 

Søndag: Kl 08.00 serverer vi frokost og alle lager seg matpakke. Kl 09.30 legger vi ut på tur og denne går turen til Ljosåbelgen aka "sukkertoppen" 1948 moh.

Pakketilbud: To dagers kurs, alle måltider og overnatting i to døgn på firesengsrom: 3950,- pr pers (DNT medlemmer) eller 4600,- (ikke medlemmer)

Booking: Per e-post til rondvassbu@dnt.no 
Du vil da få tilsendt et påmeldingsskjema som du fyller ut og returnerer til e-postadressen vår.

Velkommen til fantastiske dager i vakre Rondane!

Introkurs randonee. Kurs er fullbooket men ledige rom på hytta!

Denne turen er nå fullbooket, send mail om du ønsker å stå på venteliste. Velkommen til en opplevelsrik og lærerik helg i Rondane. .  Denne helgen tar vi dere med på de ...

Kontaktinformasjon: