Familietur Aurlandsdalen

Fellestur, Fottur, Skarvheimen, Aurlandsdalen, Østerbø, Familietur
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn
Skarvheimen (se kart)

Bli med ned fantastiske Aurlandsdalen!  Her finner vi stupbratte fjell som kaster seg loddrett ned i dype elvegjel, og på toppene er det panoramautsikt. Små bekker og mektige fosser - nedlagte gårder og gamle støler. En spennende tur for både store og små!

Passer for barn fra 10 år med voksenfølge

Dag 1: Ankomst Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø

• Oppmøte på Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø senest kl. 19.00. Turlederne møter gruppa her og ønsker velkommen.
  • Middag kl. 19.00.
  • Informasjon om morgendagens tur og bli kjent-leker etter middag.
  • Spill og lek frem til kl. 21.

Dag 2: Vilt og vakkert - Aurlandsdalen

• Frokost fra kl. 08.00.
  • Oppmøte på tunet kl. 09.30. Informasjon om turen, lek og moro før avmarsj.
  • Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø ligger på 815 moh, og turen ender på Vassbygdi, ca. 55 moh. Vi skal altså mye nedover. Aurlandsdalen er frodig og spennende, kuppert og tidvis bratt. Det er bare å glede seg! Vi ser an forholdene før vi bestemmer oss for om vi går via Bjørnstigen, eller den litt mindre bratte ruta om Vetlavatnet. Turen er på tilsammen 19 km. Vi bruker ca 7 timer på turen. Vel nede i Vassbygdi tar vi bussen opp igjen til Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø.
  • Tilbake på hytta ca. kl. 17.30.
  • Middag kl. 19.00.
  • Spill og lek frem til kl.21.00

Dag 3: Svartagjelet og hjemreise

• Frokost fra kl. 08.00.
  • Lek og aktiviteter for barna på tunet mens de voksne pakker seg ut av rommene.
  • Oppmøte på tunet kl.10.30 for en kort tur opp til Svartagjelet, over hytta. Vi følger stien oppover lia, langsmed Langedøla. Fossen er bratt spennende å se på!
  • Vi er tilbake på hytta kl. 12.30. Felles avslutning.
  • Hjemreise kl. 13.00

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Barn: kr 1 826,-,
Voksne: kr 2 852,-.
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- , Voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos). Familien bor på 2-4 sengsrom. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig at familier må dele rom. Sengetøy er ikke inkludert i pakkeprisen, men kan velges ved bestilling (kr 130 per sett).

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i 5 timer på sti i ulendt terreng og bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Alder er satt fra 9 år for å tilrettelegge for godt samhold i gruppa, og aktiviteter vil bli tilrettelagt for denne alderen.

Yngre søsken på tur: På turer med fast opphold så er det mulig å melde på hele familien, men yngre søsken må ha eget voksenfølge sånn at de kan finne på noe annet dersom de ikke klarer å henge med på aktivitetene.

Overnatting

Familiene bor på 3-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer, vil ved enkelte tilfeller dele rom med andre familier. Leie av sengetøy er valgfritt. Ta med lakenpose/sengetøy/lett sovepose dersom dere ikke ønsker å leie.

Spesielle matbehov:

Husk å gi opplysninger om matallergier og andre diettbehov ved bestilling. Vi vil videreformidle informasjonen til serveringssteder og turledere, men vi kan ikke garantere for jevngode alternativer. For å forhøre deg angående dine matbehov ber vi deg kontakte serveringsstedet (overnattingsstedet) direkte.

Hvordan komme til Østerbø Turisthytte?

Med kollektivttransport:
Tog og buss:
- Buss fra Oslo til Aurland. Lokalbuss eller taxi videre til Østerbø.
- Tog fra Oslo S - Ål , buss fra Ål til Østerbø (korresponderer med tog fra Oslo). Se busstider her.
- Tog til Flåm. Lokalbuss derfra til Østerbø.

Med bil: Kjør Rv 7 gjennom Hallingdal. Ved Hagafoss, ta av på Fv 50 Hol-Aurland og kjør ca. 65 km

Turkart Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Se forslag til pakkeliste sommer her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne.

Husk å ta med:

• Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
  • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
  • Tøfler for bruk inne.
  • Sengetøy/lakepose/sovepose dersom dere ikke ønsker å leie sengetøy på hytta.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.
Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Spør vårt Tursenter om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no.

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i tilrettelegge for og være med barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. Merk at det turlederne og aktivitetslederne har ansvar for er tilrettelegging og gjennomføring av tur og aktiviteter og at det er foresatte som til en hver tid har ansvar for sine barn.

Kategori: Fjelltur BT

Familietur Aurlandsdalen