Topper i hjertet av Jotunheimen

30. august kl. 13:00
Fjellsportinteresserte
Fellestur, Fottur, Dntfjellsport, Leirvassbu, Topptur, Jotunheimen, Fondsbu, Olavsbu
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn , Fondsbu
Jotunheimen (se kart)

Dypt inne i hjertet av Jotunheimen, skjult bak høyere fjell i vest, nord og øst, ligger en rekke flotte fjellrygger og tinder som godt bevarte «hemmeligheter» og bare venter på fjellvandrere som tar turen lengst inn i Jotunheimens midtre. Vi går fra Leirvassbu til Fondsbu tvers gjennom Jotunheimens midtre med bestigninger av topper på veien.

Aktuelle topper er Høglvagltindene (2066 m.o.h.) og Mjølkedalstinden (2138 m.o.h.) eller Snøhølstinden (2141 m.o.h.). Høgvagltindene er et nokså isolert fjellmassiv med breer som strekker seg nesten helt til topps fra brevannet. Utsikten fra toppen mot Langvatnet og Gjendealpene samt Rauddalstindane like ved er upåklagelig. Snøhøltinden, også kalt Sjogholstinden, er et massivt og dominerende fjell med en skarp egg mot øst og nordvest. Mjølkedalstinden er spiss, dominerende og estetisk vakker og en av Norges mest grasiøse tinder ifølge førstebestigeren Slingsby.

Turbeskrivelse:

Torsdag:

Vi tar Valdresekspressen fra Oslo Bussterminal kl. 13.05 som ankommer Leirvassbu kl. 20.20. På Leirvassbu spiser vi en bedre middag. Merk at deltakerne må bestille transport på egenhånd.

Fredag:

Vi går fra Leirvassbu tidlig på morgenen på merket sti i retning Gjendebu. Hvis været er med oss, tar vi av mot Austre Høgvagltinden (1916 m.o.h.) mellom Øvre og Nedre Høgvagltjønne. Derfra fortsetter vi videre til Midtre Høgvagltinden (2066 m.o.h.). Mot toppen av Midtre Høgvagltinden er det lett klyving. Deretter nedstigning ned i Simledalen og fortsettelse til Olavsbu. Ved dårlig vær følger vi merket sti.

Lørdag:

Vi går fra Olavsbu til Fondsbu via enten Mjølkedalstinden (2138 m.o.h.) eller Snøhøltinden (2141 m.o.h.) dersom været er fint. Det er luftige klyvepassasjer på vei opp til toppen. Ved dårlig vær følger vi merket sti.

Søndag:

På søndag går vi en dagstur fra Fondsbu, for eksempel til Langeskavltinden. Vi tar taxi fra Fondsbu til Tyinkrysset på ettermiddagen og deretter Valdresekspressen fra Tyinkrysset kl 17.38. Bussen er på Oslo Bussterminal kl. 22.10.

Generell informasjon

Transport:

30.8.2018: Valdresekspressen fra Oslo Bussterminal til Leirvassbu kl. 13.05-20.20

2.9.2018: Taxi fra Fondsbu til Tyinkrysset. Valdresekspressen fra Tyinkrysset til Oslo Bussterminal kl. 17.38-22.10.

Transport bestilles og dekkes av hvert enkelt deltaker.

Kr 3199,-
Ikke-medlemstillegg kr 700. Bli medlem i DNT her.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. Husk nistepakke første dag.

Forkunnskaper
Turen krever god fysisk form da det er solide dagsetapper og bra med høydemeter. Turen krever og at deltakerne er komfortabel med høyder da noen av toppene er både luftig og krever klyving. Det forventes at deltakerne har erfaring med å navigere i høyfjellet ved hjelp av kart og kompass.

Jotunheimen Vest 1:50 000. Kjøp kartet i DNT-butikken.

Pakkeliste sommer finner du HER.

Kontakinformasjon og vilkår
Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook
Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter.

Topper i hjertet av Jotunheimen

• DNT fjellsport Oslo