DNT Topp7 i Vestmarka

Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Fottur, 7-Topptur
Bærum Turlag, Asker Turlag , DNT Oslo og Omegn
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Turdag

Opplev flotte topper og ukjente steder i Vestmarka!

Det er gratis å delta og det er bare å møte opp.

Dato: Søndag 18.august.

Tid:     Kl.09.00 for Topp7 og Topp 5.

Kl.10.00 for Topp3

De som ønsker går turen på egenhånd starter mellom 09.00-11.00.

Sted: Vestmarksetra/Franzefoss-utfartsparkeringen

Arrangør: Den Norske Turistforening, Asker Turlag og Bærum Turlag

Målet med turen er en uforglemmelig og lang tur i Vestmarka som er nærmarka til Askerbøringer og Bæringer.

7 toppturen og 5 topp turen er krevende.

Det er lagt særlig vekt på at den korteste turen (Topp3) er barnevennlig. Den vil gå innom Nedre Gupu, Gupu, Huset til mormor og de 8 ungene, Halvorsenhytta og Furuholmen.

DNT stiller med turledere for de som ønsker å gå ledete turer. Vi håper også mange ønsker å gå på egenhånd. De som går turen på egenhånd trenger orienteringskunnskaper. Alle får utdelt spesiallaget kart med traséen tegnet inn på kartet og en god turbeskrivelse, litt historikk fra Vestmarka og informasjon om Vestmarkas spesielle geologi. Turkartet er laget i samarbeid med orienteringsgruppa i Asker skiklubb.

Turen er ikke merket i terrenget, men følger stier som er tydelige. På den lengste turen går vi 30 kilometer og på 7 flotte topper i Vestmarka. Blant annet: Skaugumsåsen, Grosetkollen, Ramsåsen, Røverkullåsen, Haveråsen. Dette er turen for de sprekeste. 5 toppturen er 20 kilometer og 3 toppturen er 10 kilometer. 3 toppturen egner seg godt for spreke småbarnsfamilier.  Toppene er merket med turorienteringsposter (oransje/hvite med DNT merker).

Deltagerne går innom to av DNT sine markahytter: Halvorsenhytta (Asker Turlag) og Svartvannshytta (Bærum turlag). Det blir enkel servering på hyttene.

Det er lurt å ha med matpakke og drikke.

Velkommen på topptur!

DNT Topp7 i Vestmarka

Opplev flotte topper og ukjente steder i Vestmarka! Etter fjorårets suksess fortsetter vi med topptur arrangement i vakre Vestmarka. Det er gratis å delta og det er bare å møte ...