Om Fondsbu:

Morgenstemning på Fondsbu - utsikt fra hovedinngangen
Morgenstemning på Fondsbu - utsikt fra hovedinngangen Foto: Solbjørg Kvålshaugen
Vinterstemning på Fondsbu
Vinterstemning på Fondsbu Foto: Kari Aanonsen

Fondsbu ligger sørvest i Jotunheimen på vakre Eidsbugarden ved Bygdin. Fondsbu er kjent fra NRK-serien Fjellfolk og for turglade fjellturister både fra inn- og utland gjennom over 20 år. Her finner du et levende og inkluderende miljø, og du sitter aldri alene til bords.

Hytta holder høy standard med linjestrøm, gratis wifi, vannklosett, mange 2-sengsrom (noen med vaskeservant), hyggelige stuer og fellesareal.  Hytta byr stadig vekk på ulike arrangement, musikk- og kulturinnslag, både annonsert og uannonsert, samt gode matopplevelser og et kjøkken med fokus på lokale råvarer. Området rundt hytta byr på varierte turmuligheter. Her er det også utfordringer for de topp- og brekyndige med ti 2000-metere på dagsturavstand fra Fondsbu.

Turforslag

Fra Eidsbugarden er det mange flotte turmuligheter. Turen opp til Utsikten anbefales! Det var Aaamund Olavson Vinje som satte dette navnet på toppen slik han satte navnet Jotunheimen på hele fjellområdet. Utsikten var Vinjes favorittsted på Eidsbugarden, noe som er forståelig for panoramaet er utrolig!

På vinterstid går det kvistede ruter i alle himmelretninger.

På sommeren går mange av hytte-til-hytte rutene innom Fondsbu, og det er en mengde dagsturer tilgjengelig fra Fondsbu, både rundturer og toppturer.

Les mer om turer og aktiviteter på Fondsbu og i området rundt.

Booking

Opphold på Fondsbu kan bestilles på e-post; post@fondsbu.no
eller telefon +47 97 07 42 18 evt. +47 90 69 24 62

Medlemskort

Husk å ta med gyldig medlemskort.

Fasiliteter

Fondsbu har 100 senger. Her er 17 to-sengsrom, 10 fire-sengsom og sovesal med 26 senger fordelt på hovedhus (totalrenovert i 1993) og anneks (fra 1999).  Det er toalett, dusj og tørkerom i begge hus. I tillegg er det varmt og kaldt vann på 2-sengsrommene i hovedhuset.

Tilrettelegging for funksjonshemmede

Noe tilrettelagt, men ikke 100%. Sove-, oppholds- og spiserom samt WC på ett plan i hovedbygingen.

Tilrettelegging for hund

2 rom i hovedbygningen tillatt for hund og hundebur og madrass i lagerrom i kjelleren på sovehuset/annekset.