Om Fondsbu:

Sommar! Sommar! Sommar! Slutt med restriksjonar, det er friheit, det er fjellglede i dalar og på tindar, til lands og til vanns. Fjellet ventar på deg: Brusande elv og klukkande bekk, vipa si lange melankolske tone, ei ørn - var det ei ørn?! Eller var det en våk? Du ser noe underleg rart som eit flygande teppe over lia bortom - kva er det? Det er ein reinsflokk. I elv og vatn vakar feit fjellaure, og blomane lyser mot deg i frodige enger ved Bygdinstranda. Kva ventar du på? Kom, kom til fjells!


Foto: Solbjørg Kvålshaugen
Morgenstemning
Morgenstemning Foto: Solbjørg Kvålshaugen
Magisk morgen
Magisk morgen Foto: Solbjørg Kvålshaugen

Fondsbu ligger sørvest i Jotunheimen på vakre Eidsbugarden ved Bygdin. Fondsbu er kjent fra NRK-serien Fjellfolk og for turglade fjellturister både fra inn- og utland gjennom over 20 år. Her finner du et levende og inkluderende miljø, og du sitter aldri alene til bords. 

Hytta holder høy standard med linjestrøm, gratis wifi, vannklosett, mange 2-sengsrom (noen med vaskeservant), hyggelige stuer og fellesareal.  Hytta byr stadig vekk på ulike arrangement, musikk- og kulturinnslag, både annonsert og uannonsert (se lenger ned på siden), samt gode matopplevelser og et kjøkken med fokus på lokale råvarer. Området rundt hytta byr på varierte turmuligheter. Her er det også utfordringer for de topp- og brekyndige med ti 2000-metere på dagsturavstand fra Fondsbu. 

Turforslag

Fra Eidsbugarden er det mange flotte turmuligheter. Turen opp til Utsikten anbefales! Det var Aaamund Olavson Vinje som satte dette navnet på toppen slik han satte navnet Jotunheimen på hele fjellområdet. Utsikten var Vinjes favorittsted på Eidsbugarden, noe som er forståelig for panoramaet er utrolig!

På vinterstid går det kvistede ruter i alle himmelretninger.

På sommeren går mange av hytte-til-hytte rutene innom Fondsbu, og det er en mengde dagsturer tilgjengelig fra Fondsbu, både rundturer og toppturer.

Les mer om turer og aktiviteter på Fondsbu og i området rundt.  

Booking

NB! Begrenset antall plasser sommeren 2021 grunnet Covid-19-restriksjoner. Dere må forhåndsbestille på Fondsbu for sommeren 2021. Bestilling: fondsbu@dnt.no


Medlemskort

Husk å ta med gyldig medlemskort.  

Fasiliteter

Fondsbu har 100 senger. Her er 17 to-sengsrom, 10 fire-sengsom og sovesal med 26 senger fordelt på hovedhus (totalrenovert i 1993) og anneks (fra 1999).  Det er toalett, dusj og tørkerom i begge hus. I tillegg er det varmt og kaldt vann på 2-sengsrommene i hovedhuset.

Tilrettelegging for funksjonshemmede

Noe tilrettelagt, men ikke 100%. Sove-, oppholds- og spiserom samt WC på ett plan i hovedbygingen.

Tilrettelegging for hund

2 rom i hovedbygningen tillatt for hund og hundebur og madrass i lagerrom i kjelleren på sovehuset/annekset.


Gjestene hygger seg!
Gjestene hygger seg! Foto: Solbjørg Kvålshaugen