Overnatting på Fondsbu

Fondsbu åpnet som DNT-hytte i 1993. I dag har Fondsbu totalt 100 senger. Alle rom har køyeseng, rommene i hovedhuset har vaskeservant på rommet, i annekset har rommene "vanlig" DNT-standard, dvs dusj og toalett på gangen. Vi har linjestrøm, dusjanlegg og vannklosett i begge hus. Gratis wifi.

Viktig melding sommersesongen 2020:

Vi er svært glade for å åpne dørene for fjellfolket. Med retningslinjer frå FHI har alle DNTs hytter fokus på smittevern og legger til rette for å halde avstand på hyttene. Men vi kan ikke fylle hyttene på vanleg måte, og husk at i 2020 må alle bestille overnatting på forhånd.

NB! Vi har 2-sengsrom, 4-sengsrom og sovesal med 26 senger i båser to og to, eller en og en.
Hovedhuset er opprinnelig "Den glade vandrer" bygd i 1932 som var eid av Eidsbugarden Hotell, og som var ment for "pøsafanten" som ikke passet inn blant "fiffen" på hotellet der dresskoden var smoking til nød mørk dress til middag... I 1989 kjøpte FondsFinans hytta og leier den bort til DNT Oslo og Omegn for 1 kr. (indeksregulert) pr år. I hovedhuset har vi 12 rom, alle 2-sengsrom og alle pusset opp i 2006. Mellom 1989 og åpningen i 1993 ble hovedhuset renovert. I 1999 ble annekset bygd og her har vi de fleste sengene; ti 4-sengsrom, fem 2-sengsrom og en sovesal med 26 senger.
Foto: Solbjørg Kvålshaugen
Foto: Marius Daleg Sætre
Foto: Solbjørg Kvålshaugen