Overnatting på Fondsbu

Fondsbu åpnet som DNT-hytte i 1993. I dag har Fondsbu totalt 100 senger. Alle rom har køyeseng, rommene i hovedhuset har vaskeservant på rommet, i annekset har rommene "vanlig" DNT-standard, dvs dusj og toalett på gangen. Vi har linjestrøm, dusjanlegg og vannklosett i begge hus. Gratis wifi.

Bestilling på førehand er ikkje lenger eit krav, du kan igjen kome sponant og uplanlagd til DNTs hytter - eller du kan bestille på førehand.


NB! Vi har 2-sengsrom, 4-sengsrom og sovesal med 26 senger i båser to og to, eller en og en.
Hovedhuset er opphaveleg  turisthytta "Den glade vandrer" bygd i 1932 og var eigd av Eidsbugarden Hotell. Turisthytta vart opna på grunn av endringa i fjellturisma med fleire hytte-til-hytte-turistar, og var meint for "pøsafanten" som ikkje passa inn blant "fiffen" på hotellet der dresskoda var smoking, til nød mørk dress, til middag... I 1989 kjøpte FondsFinans hytta og leiger den bort til DNT Oslo og Omegn for 1 kr. (indeksregulert) pr år. I hovudhuset har vi 12 rom, alle er 2-sengsrom og alle pussa opp i 2006. Mellom 1989 og opninga i 1993 vart hovudhuset fullrenovert. I 1999 ble annekset bygd og her har vi de fleste sengene; ti 4-sengsrom, fem 2-sengsrom og en sovesal med 26 senger. I 2016 vart det bygd heilt nytt kjøken og ny resepsjon, samt nytt toalettanegg i hovudhuset.
Ny resepsjon
Ny resepsjon Foto: Solbjørg Kvålshaugen

Avbestillingsvilkår Fondsbu Turisthytte: 

  • Fri avbestilling for alle bestillinger inntil 5 dager før ankomst. (Eksempel: Opphold fredag må avbestilles søndag kl 23:59.)
  • Avbestillinger gjort 0-4 dager før ankomst belastes i sin helhet. 
Foto: Solbjørg Kvålshaugen
Foto: Marius Daleg Sætre
Foto: Solbjørg Kvålshaugen